HDP’liler Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı

Halkların Demokratik Partisi(HDP) miletvekilleri ve partililer 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden işçilerin anısına Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, yarın 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’de...

Halkların Demokratik Partisi(HDP) miletvekilleri ve partililer 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden işçilerin anısına Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, yarın 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’de olacaklarını söyledi.

HDP milletvekilleri 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden işçileri anmak için Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. Partisi adına gazetecilere açıklama yapan HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “1977’de 1 Mayıs kutlamaları sırasında işçi sınıfına karşı yapılmış olan büyük katliamın yıldönümünde onları anmak için bir aradayız. Yarın 1 Mayıs. Onların katledilişlerinin ardından halklarımız, işçi sınıflarımız, işsizlerimiz, kadınlarımız, Türkiye’nin bütün ezilenleri bu davayı sürdürdüklerini dosta düşmana duyurmak için bir araya gelecekler, bir araya geleceğiz. Bugün onların anısına 34 karanfili buraya bırakacağız ama asıl 1 Mayıs yarın Türkiye’nin her yerinde bütün görkemiyle kutlanacak.” diye konuştu.

Hükümetin bu yıl Taksim’i yasaklamasına tepki gösteren Kürkçü, şöyle devam etti: “Ne yazık ki hükümet önceki yıllardaki meydan okuyuşundan kendisi de korkarak ve Taksim’i 1 Mayıs’a açmış olmasından pişman olarak Taksim’i yasakladığını valisi aracılığıyla ilan etti. Biz hükümete bu vesileyle söylemek istiyoruz ki ne 1 Mayıs ne 1 Mayıs alanı ne 1 Mayıs 1977 bu tür idari yasaklarla halklarımızın hafızasından silinebilmiştir. 1 Mayıs kutlaması yasakları bu hükümetin siciline yazılıyor. Bu gün buradan hükümeti uyarmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl inşaat alanda inşaat olduğu gerekçesi ileri sürülmüştü. Ancak gördüğünüz gibi inşaat bitti. Alanda hiçbir tehlike yok. Taksimi kapatıp bize Yenikapı’yı gösterdi. Bunlar bütünüyle idarenin kendi tasarruflarıdır. Ve asıl istenilen şey emekçilerin ve uluslar arası dayanışma gününün halkla paylaşılmasının önüne geçmektir.”

Valiliğin kutlamalar için Yenikapı’yı göstermesini eleştiren Kürkçü, “1 Mayıs balıklarla dayanışma günü olsaydı Yenikapı’da balıklara bir gösteri yapardık. Biz halklarımızla bu günü kutlamak istiyoruz. Türkiye’nin her yerinde bugün kutlanacak. Ezilenler ve emekçiler her yerde bir araya gelecek. Kürtler, aleviler, kadınlar gençler emekçilerin etrafında toplanacaklar. Taksim’in bu gösterilere kapatılmış olmasının sonucu şu olmayacak. İstanbul halkı, İstanbul işçileri başüstüne demeyecekler. Kendi tarihleri ve gelecekleri için 1 Mayıs alanında bugünü kutlamak adına ellerinden geleni yapacaklar.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır