Hayırsever iş adamından eğitime destek

Kahramanmaraş'ta, Şirikçi ailesi tarafından yaklaşık bir milyon 800 bin lira maliyetle yaptırılan 24 derslikli Sevim Şirikçi Kız Meslek Lisesi düzenlenen törenle eğitime açıldı.

Kahramanmaraş'ta, Şirikçi ailesi tarafından yaklaşık bir milyon 800 bin lira maliyetle yaptırılan 24 derslikli Sevim Şirikçi Kız Meslek Lisesi düzenlenen törenle eğitime açıldı.

    Kayabaşı Mahallesi'ndeki okulun bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, hayırsever iş adamlarını desteğiyle il genelinde başlatılan eğitim seferberliğinin bölgede örnek olduğunu belirtti. İl Özel İdaresi bütçesinin önemli bir bölümünün Milli Eğitim yatırımlarına ayrıldığını söyleyen Kocatepe, “Kahramanmaraşımız milli eğitimle ilgili seferberlikte de bölgesinin örnek bir ili olmuştur. Bunda hayır severlerimizin katkısı büyüktür. Şirikçi ailesine ve muhterem Sevim Şirikçi hanım efendiye şükranlarımı sunuyorum. İlimizde eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi konusunda çok önemli bir noktaya geldik. Özel İdaremizin bütçesinin çok önemli bir kısmını Milli Eğitim yatırımlarımıza ayırdık. Bunun genel bütçeden sağlanan kaynaklar ilimize artarak geldi. Böylece 2011 yılında başlatılan eğitim seferberliğinde bugün il merkezinde 50-60 sınıf mevcudu olan okullarımızın mevcudunu 30’un altındaki rakamlara indirdik ve birçok semtimizde de normal öğretime geçtik. İlimizde inşaatı devam eden okullarımızı da tamamladığımızda 2015 yılında il genelinin tamamında normal öğretime geçiyoruz. Ben eğitime katkıda bulanan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi ise yapılan yatırımların içinden en önemlisinin insana yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Bugüne kadar birçok yatırım yaptıklarını dile getiren Şirikçi şöyle konuştu: “Bu topraklara olan vefa borcumuzu daha çok yatırım, daha kaliteli üretim ve daha çok istihdam ile ödemeye çalıştık. Bugün görüyorum ki Şirikçioğlu mensucat olarak sadece ülkemizde değil tüm dünyada tekstil sektörünün önde gelen saygın firmalarından biri olmayı başardık. Geçen yıl ülkemizin ilk 500 sanayi kuruluşu içinde, ülkemizde en hızlı büyüyen firmalar arasında 60’ıncı sırada yer aldık. Tüm bu yatırımların içinde bizleri en çok heyecanlandıran taşıdığı anlam itibarıyla insana yatırım dünyadaki en kutsal yatırımdır. İnsana yatırım geleceğe yatırımdır. Bundan bir süre önce Şirikçioğlu Aile Sağlığı Merkezini hizmete açtık. Bugün ise yine bizim için çok anlamlı bir yapının içinde bulunmaktayız. Bu binada banim kız kardeşimde okudu. Annem Sevim Şirikçi tüm kız çocuklarının eğitimi için bizlerin adeta ışığı oldu. Kız çocuklarımızın bu eğitim yuvasında yüksek kaliteli eğitim imkanlarıyla ülkesine hayırlı, üreten ve düşünen bireyler olmaları için bu gün eğitim ışığını hep birlikte yakıyoruz. İnşallah eğitime ve insana olan yatırımlarımız devam edecektir.”

    Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe, eğitime yaptığı katkılardan dolayı Şirikçi ailesi adına Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi’ye teşekkür plaketi verdi. Etkinlik okulun gezilmesiyle son buldu.

    Programa, Vali Şükrü Kocatepe, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Müftü Muhammet Gevher, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, okula adı verilen Sevim Şirikçi ve siyasi parti temsilcileri katıldı. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında