Haraççıların işyerine saldırma anı kamerada

Fatih’te esnaftan haraç istediği iddia edilen şahıslar, bazı işyerlerine zarar verdi.

Fatih’te esnaftan haraç istediği iddia edilen şahıslar, bazı işyerlerine zarar verdi. Tehdit edilen işyeri sahiplerinden bazıları olayla ilgili şikayetçi oldu. Şüphelilerin, bir işyerine saldırma anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

İddialara göre; Küçükpazar’da işyerleri bulunan esnafın başı son zamanlarda ortaya çıkan haraç çetesiyle derde girdi. Esnafı tehdit eden çete haraç toplamaya başladı. Çete üyeleri kendilerine haraç vermeyi kabul etmeyen esnafların işyerlerine ise saldırarak zarar verdi. Şahısların bir işyeri sahibini da bıçakla yaraladıkları iddia edildi. Haraç çetesinin kurbanlarından biri de Küçükpazar’da lokantası bulunan Mustafa Aydın oldu. Şahısların 3 gün önce işyerine gelerek kasadaki yaklaşık 500 lirayı aldıklarını ileri süren Aydın, kendisinden 20 bin lira haraç istendiğini öne sürdü. Aydın, şüphelilerin sabaha karşı lokantasına saldırdığını, camların taş ve sopayla kırıldığını aktardı.

Öte yandan şüphelilerin, 23 Mart 2014 tarihinde işyerinin kasasındaki paraları alarak etrafa zarar vermeleri ve bu sabah lokantanın camlarını kırmaları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde; kasadaki paraları alan şüphelinin etrafı dağıttığı, işyeri çalışanlarının ise çaresiz şekilde olayı izlediği görülüyor. Şahısların taş ve sopayla camları kırmaları da yine görüntülere yansıdı.

Emniyete giderek şikayetçi olduklarını ifade eden Mustafa Aydın, çoğu esnafın korktukları için şikayetçi olamadığını iddia etti. Polis ekipleri de işyerine gelerek incelemelerde bulundu. Kamera görüntülerini inceleyen polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti