Haraç çetesi kamerada

Ümraniye'de, iş yerlerinden haraç toplama, silahlı tehdit ve yağmalama olayına karıştıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Ümraniye'de, iş yerlerinden haraç toplama, silahlı tehdit ve yağmalama olayına karıştıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı. Zanlıların haraç almak için geldikleri mağazada pusu kuran polisler tarafından suçüstü yakalanması güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

İddialara göre, Ümraniye'de faliyet gösteren bazı lokanta ve mağaza sahipleri polise başvurarak, silahlı kişilerin kendilerinden zorla para ve mal talebinde bulunduğu ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlıların çok sayıdaki iş yerini zorla haraca bağladıkları, lokantalara hesap ödemedikleri ve mağazalardan karşılıksız giysi aldıklarını belirledi. Büro bünyesinde kurulan özel bir ekiple bazı iş yerleri yakın takibe alındı. Yaklaşık 15 gün süren araştırma sonucunda kimliği belirlenen zanlıların gittikleri iş yerlerine sivil ekipler yerleştirildi. Bir gün önce İstiklal Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerindeki bir mağazadan para ödemeden elbise alan 3 zanlı, sonraki gün de aynı mağazaya gelince yakayı ele verdi. Mağazada müşteri kılığında bekleyen polis ekipleri zanlıları gözaltına alındı. Karşılarında aniden polisi gören zanlılar direnince yere yatırılarak kelepçelendi. Mağaza içinde üst aramaları yapılan şahısların üzerinde 2 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Daha sonra emniyet müdürlüğüne götürülen Fazlı İnce (44), Ercan Alkaş (37) ve Ercan Aydar'ın (22)s orguya alındı. Parmak izi incelemesi sırasında üzerinde Resul İnce adına düzenlenen kimlik bulunan Fazlı İnce'nin çeşitli suçlardan arandığı, uzun süre sahte kimlikle dolaştığı belirlendi. Zanlılar işlemlerinin tamamlanmasından sonra 'silahlı yağma, silah zoruyla hürriyeti tahdit ve ölümle tehdit etmek' suçlamalarıyla adliyeye çıkartıldı. Tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi.

Bu arada, silah zoruyla bir mağazadan karşılıksız elbise alan zanlıların suçüstü yakalanması kameralar tarafından görüntülendi. İş yerinin kameralarına yansıyan görüntülerde, 3 kişinin mağazaya gelmesi ve çalışanlara baskı yapmaları görülüyor. Kayıtlarda, mağazadan çıkmak üzere olan zanlıların polis tarafından yere yatırılarak kelepçelenmesi ve yaşanan arbede de yer alıyor.




CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında