Halaçoğlu'ndan ‘Kürdistan’ ifadesine tepki: Anayasaya aykırı

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, BDP’nin muhalefet şerhinde kullandığı ‘Kürdistan’ ifadesine tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, BDP’nin muhalefet şerhinde kullandığı ‘Kürdistan’ ifadesine tepki gösterdi. Halaçoğlu, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

TBMM bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Halaçoğlu, bir gazetedeki Abdullah Öcalan’a siyaset yolu açılabileceğine yönelik tartışmaların sorulması üzerine, “Siz ülkeyi yıkmaya çalışan 40 bin insanın katiline sebep olan kişileri serbest bırakacaksınız, siyaset yolu açtığınızı söyleyeceksiniz. Bu demokrasi değil, insanlığa da, hukuka da her şeye aykırıdır. Bunun kabul edilmesi mümkün değil.” şeklinde konuştu.
BDP’nin bütçedeki muhalefet şerhinde ‘Kürdistan’ ifadesi kullanmasının sorulması üzerine Halaçoğlu, “Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil. Bu dökümanı geri iade ederiz. Böyle bir tabir Türkiye’de yoktur. Bu anayasaya aykırıdır. Suçtur. Bunun hakkında da suç duyurusunda bulunuruz.” cevabını verdi.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti