Gürsel Tekin’den billboard çıkışı: Mayo asarken sormuyorlar

CHP’nin bütçeyle ilgili billboard afişlerini kabul etmeyen reklam firmalarına sert tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘‘Mayo asarken sormuyorlar ‘bu asılır mı, asılmaz mı?’ Orada paraya bakıyorlar.

CHP’nin bütçeyle ilgili billboard afişlerini kabul etmeyen reklam firmalarına sert tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘‘Mayo asarken sormuyorlar ‘bu asılır mı, asılmaz mı?’ Orada paraya bakıyorlar.’’ dedi. Konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydeden Tekin, açık hava şirketlerinin hükümetle dirsek temasında olduklarını iddia etti.

CHP’nin, Meclis’teki bütçe görüşmeleri öncesinde hazırladığı ‘‘Vatandaş vergisini veriyorsa, Hükümet de hesabını verecek’’ afişleri Ankara, İstanbul ve İzmir’deki billboardlarda asılmak istenmiş, ancak billboardlara bakan açık hava şirketleri bu ilanı kabul etmemişti. Konuyla ilgili parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, söz konusu şirketlerin hükümete yakın kişiler tarafından işletildiğini iddia ederek, afişlerin, seçim yasaklarına girdiği bahanesiyle reddedildiğini söyledi.

Yaptıkları araştırmalarda, böyle bir yasağın söz konusu olmadığını tespit ettiklerini ifade eden Tekin, ‘‘Firma kendisine vazife edinmiş, yargı görevi de yapıyor. Bu kadar hassasiyet içerisinde yargı yolunu da biliyorlar. Mayo asarken yargıya sormuyorlar. ‘Mayo asılır mı, asılmaz mı?’ Orada ranta, paraya bakıyor. Sonra baktık ki açık hava şirketlerine. İktidara yakın olmadıktan sonra buralardan iş alınamayacağını herkes biliyor. İhalelere baktığımızda, organize yolsuzluğu nasıl döndüğünün temel belgeleri burada.’’ diyerek, elindeki belgeleri basın mensuplarına gösterdi. Bu firmaların önemli bir kısmının iktidara yakın olduğunu belirten Tekin, bunlar arasında iktidarın reklam ve PR’ını yapan şirketler olduğunu iddia etti.

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NU GÖREVE ÇAĞIRDI

Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) göreve çağıran Gürsel Tekin, ''Yüksek Seçim Kurulu, Anayasa’daki görevini ihlal ediyor. Bir, televizyonlar konusunda, iki, yayınlar konusunda, üç, hayaldi gerçek oldu; reklamlar konusunda. Şu rezalete kim ne cevap verebilir, merak ediyorum. Kim bu şirketler? Bir anamuhalefet partisi kendi derdini anlatacak bir mecra bulamıyorsa, yarın yurttaş ne yapacak?’’ diye konuştu.



CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında