Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Alpar hakkında merak edilen bilgilerden bazıları.

Emekli Tümgeneral Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Son dönemlerde televizyon ekranlarında yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Güray Alpar'ın biyografisi merak konusu oldu. İşte Alpar'ın hayatıyla ilgili merak edilenlerden bazıları: 

Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Güray Alpar Emekli Tümgeneral'dir. Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün başkan yardımcılığı yapmaktadır. 

Askeri kariyerinin dışında Gazi Üniversitesinde “Tarih” ve Yeditepe Üniversitesinde “Sosyal Antropoloji” alanlarında doktora yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Denetleme Başkan Vekilliği, Plan ve Prensipler Başkanı, Personel Başkanı ve Bölge Komutanlıkları görevlerinde bulunmuş, 2018 yılında kadrosuzluk nedeniyle Tümgeneral rütbesinden emekli oldu. 

Sosyal ve Kültürel Değişim, Strateji, Güvenlik ve Uluslararası İlişkiler konularında çeşitli akademik çalışmaları ve makaleleri ile Antropolojik Bakış Açısıyla Stratejik Dünya Tarihi, Uluslararası İlişkilerde Strateji ve Savaş Kültürünün Gelişimi, Değişen Güvenlik Anlayışı, Güvenlik Mimarisi, Güvenlik Felsefesi ve Batı Afrika Kabile Dilleri Wolofça isimli kitapları bulunuyor. 

Güray Alpar

Güray Alpar 2018 yılından bu yana SDE Savunma ve Güvenlik Kurulu Başkanlığı yapan Alpar, 6 şubat 2020'den itibaren ise Stratejik Düşünce Enstitüsü(SDE) Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

Alpar, Libya konusundaki açıklamaları ve yorumlarıyla dikkat çeken isimlerden birisidir. Alpar, "Türkiye'nin güvenliği Libya'dan başlar" diyerek önemli bir noktaya dikkat çekmişti. 

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı FED altıncı kez aynı kararı aldı 8 yıl aradan sonra bir ilk Taksim ısrarında polisler yaralandı