Güney Kore, eğitimi muhalefete emanet etti

Güney Kore’de yapılan yerel seçimlerde bir çok bölgenin eğitim ofisi müdürü muhalefetten seçildi.Güney Kore’de dün yapılan yerel seçimlerde, halk eğitim ofisi müdürlerini de seçti. Belediye seçimlerinde iktidar ve muhalefet arasında...

Güney Kore’de yapılan yerel seçimlerde bir çok bölgenin eğitim ofisi müdürü muhalefetten seçildi.

Güney Kore’de dün yapılan yerel seçimlerde, halk eğitim ofisi müdürlerini de seçti. Belediye seçimlerinde iktidar ve muhalefet arasında pek bir fark yokken, eğitim ofisi müdürü seçimlerinde muhalefet açık ara fark ile zaferini ilan etti. 8 bölgeden sadece 1 bölge kazanan iktidar, 9 özerk şehirden ise 3 şehirde zafer ilan etti. Geçen seçimlerde 4 bölge kazanan muhalefet bu seçimlerde 7 bölge kazanması dikkat çekti. Öte yandan geçen seçimlerde 2 özerk şehri kazanan muhalafet bu seçimler 6 şehir kazanarak herkesi şaşırttı.

Uzmanlar, muhalafetin bu başarısını iktidarın seçim stratejisindeki hatasına bağladı. Bir çok şehirde iktidar, kendi tabanına ortak aday çıkaramaması, kendi tabanında tepkine neden oldu.

Uzmanlar, iktidar tarafından yönetilen Eğitim Bakanlığı ile muhalefetten olan Eğitim Ofisi Müdürleri arasında kondinasyon problemi çıkmasından endişe ediyor.

Güney Kore’de ilk olarak bazı şehirlede 2000’li yılların ortasında eğitim ofisi müdürleri seçilmeye başlandı. 2010 yılında yapılan yerel seçimler ile eğitim ofisi seçimleri birleştirildi.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti