Gül ve Babacan'dan geri adım

Daha önce CHP öncülüğünde kurulacak bir ittifakın adayı olmayı kabul eden Abdullah Gül'ün perde arkasında Ali Babacan'a parti kurdurmaya çalıştığı kamuoyunda herkes tarafından artık bilinen bir gerçek. Ancak son dönemlerde yaşanan gelişmeler yeni parti kurma çalışmalarını askıya aldırdı.

Abdullah Gül'ün "gölge liderliği"nde ve Ali Babacan'ın öncülüğünde kurulması planlanan parti ile ilgili yeni gelişmeler var. Gül ve Babacan ekibi yeni partiyi kurma çalışmalarını askıya aldı. Askıya almalarının nedeni ise son dönemlerde yaşanan gelişmeler oldu. 

Özellikle, hükümetin ABD karşısında S-400'ler konusunda dik durarak toplum nezdinde büyük takdir toplaması, ekonomideki kötü gidişin durarak yerini iyimser bir havaya bırakması, zaten başından bu yana kararsız bir tavır takınan Gül ve Babacan ekibine geri adım attırdı.

Özellikle de S-400'ler konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzüne karşı Türkiye'yi savunarak, haklılığını ortaya koyması ve ardından Trump'ın canlı yayında bütün dünyanın duyacağı şekilde, Türkiye'nin haklılığını savunması, yaptırımlara sıcak bakmadığını açıklaması; ardından Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesi ve ardından ekonomik beklentilerini açıklayarak piyasada olumlu bir hava estirmesi gibi gelişmeler Abdullah Gül ve Ali Babacan'a geri adım attıran unsurlar oldu.

Gelişmeler üzerine hayal kırıklığına uğradığı belirtilen Gül ve Babacan ikilisi şimdilik "bekleme" kararı aldı.

Daha önce sonbahar aylarında kurulacağı belirtilen yeni partinin kuruluş tarihi şimdilik süresiz bir şekilde ertelendiği kulislerde konuşulan bilgiler arasında.

Kaynak: Son Haberler

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında