Gül, Harbiyelilere Çinli yazarın 'Savaş Sanatı'nı tavsiye etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Harp Okulu’nu ziyaret ederek Harbiyelileri hitap etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Harp Okulu’nu ziyaret ederek Harbiyelileri hitap etti. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Gül, Harbiyelilere okumaları için kitap tavsiyesinde bulundu. Gül, Harbiyelilerden Çinli filozof Sun Tzu’nun 'Savaş Sanatı' isimli kitabını okumalarını istedi. Harbiyelilerin en beğendiği kitabı sorması üzerine Gül, “Son olarak Colin Powell'ın 2 yıl önce yayımlanan 'İt Worked For Me': İn Life And Leadership' kitabını okuyorum. Size de tavsiye ederim.” Diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Harp Okulu’nu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Gül, Harbiyelilere hitap etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Harbiyelilere bazı tavsiyelerde bulundu. Gül, Harbiyeli öğrenciler sadece askerlerin değil devlet adamlarının da başucunda olması gerektiğine inandığı bir kitabı okumaları tavsiyesinde bulundu. Gül, Çinli filozof Sun Tzu’nun Savaş Sanatı isimli kitabını okumalarını istedi. Sadece Harbiyelilerin değil siyasetle uğraşanların, devlet adamlarının , hatta büyük şirket ceo’ları içinde başucu kitaplarından biri olduğunu belirten Gül, “Ama onun askerler için söylediği su söz çok önemli. Askerlerinizi evlatlarınız gibi görürseniz en karanlık vadilerde dahi sizi takip ettiklerine şahit olacaksınız. Onlara kendi kardeşleriniz gibi davranırsanız sizinle ölüme bile seve seve gittiklerini göreceksiniz. Sizler mezun olduktan sonra astlarınıza komutanlık yapacaksınız. Bu düsturu unutmayınız. Türk milleti askerine nasıl bakar malum bununla ilgili size misaller anlatacak halim yok tereciye tere satacak değilim. Bu forma için ne kadar gurur duyarsanız azdır.” dede.

HARBİLEYİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Hitabın ardından Gül, Harbiyelilerin soruları cevapladı. Bir Harbiyeli’nin “Bugüne kadar okuduğunuz kitaplar içinde en beğendiğiniz hangileri?” şeklindeki soruya Gül şu cevabı verdi; “Bir kitap söylemeyeyim çok beğendiklerin var edebiyat alanında Rus klasiklerini vaktinde okumuşumdur. İkincisi bugünlerde okuduğum dünya siyaseti ile ilgili kitaplar var. Bunların içinde son okuduğum kitabı söyleyebilirim. Geçenlerde Cumhurbaşkanlığı’nın ödülde verdiği Daron Acemoğlu’nun Milletler Niye Çöker diye bir kitabı var onu okuyorum. Kitap dışında iç ve dış raporları okuyorum. Asker olarak bir kitabı tavsiye edeceğim eski ABD Dışişleri bakanı aynı zamanda Genelkurmay Başkanı Colin Powell bir kitabı 2 yıl önce yayınlandı. 'İt Worked For Me': İn Life And Leadership' hepinize özellikle bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.”

Soru cevabın ardından Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar, Cumhurbaşkanı Gül'e hediye takdim etti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra okulun yemekhanesinde menüsü 'mercimek çorbası, barbunya ve rosto ve tatlı olan yemeğe katıldı.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır