GTO Başkanı Bartık, büyüme rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, 2014 yılı 1'inci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, performansın yükselerek ilerleyeceğini ve yıl sonu hedeflerine ulaşılacağını söyledi....

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, 2014 yılı 1'inci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, performansın yükselerek ilerleyeceğini ve yıl sonu hedeflerine ulaşılacağını söyledi.

Bartık, 2014 yılı ilk çeyrek büyüme rakamı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yüzde 4,3’lük büyümenin Türkiye’nin yıllık büyüme hedefine ulaşacağının bir göstergesi olduğunu belirtti. Bartık şunları kaydetti: “2014 yılı sosyal, siyasal ve ekonomik istikrarı etkileyen hem içteki hem de dış dünyadaki gelişmeler nedeni ile oldukça inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Bu gelişmeler ışığında 2014 yılında Türkiye için özellikle yılın başında oldukça karamsar tahminler yapılmıştı. Özellikle ilk çeyrekte ciddi bir daralma beklentisi yaygındı. Uluslararası kuruluşların resmi tahminleri ise hala yüzde 3'ün altında kalmaya devam ediyor. Ancak Türkiye Orta Vadeli Program hedefine ulaşacak hatta geçebilecek güce sahiptir.”

Sanayi üretiminin geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 5,3 artış göstermesinin beklentileri olumlu etkilediğini belirten Bartık, “Sanayi üretimi, ihracat artışının da etkisiyle artmaya devam ediyor. Euro bölgesindeki toparlanmaya paralel olarak ihracatımız artmaya devam ediyor. 2014 yılında Avrupa'da büyüme beklentilerinin tekrar yükselmiş olması, Türkiye'nin de ihracat açısından iştahını kabartıyor. Avrupa'da büyüme ve Türkiye'nin ihracatı arasında güçlü bir ilişki var.” şeklinde konuştu.

Bizim hedefimiz 10. büyük ekonomi olmak ise daha yüksek büyüme oranlarına ulaşmamız gerektiğini ifade eden Bartık, “Her ne kadar cari açık daralma eğiliminde olsa da taşıyamayacağımız bir yük olmaya devam ederken, orta gelir tuzağından kurtulamazken ihtiyacımız olan daha yüksek büyüme oranları ve bunun sürdürülebilir olmasıdır.” dedi.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti