Göz Şekline Göre Makyaj

Doğru teknikler ile yapılacak bir göz makyajı ile gözler muhteşem bir hal alabilir.

Göz şekline göre makyaj; Doğru teknikler ile yapılacak bir göz makyajı ile gözler muhteşem bir hal alabilir. Tecrübeli kişiler tarafından yapılacak bir göz makyajı müthiş sonuçlar açığa çıkararak, bayanların güzelliğine güzellik katar. Göz şeklini tanıyan ve bu yönde göz makyajı yapan bayanlar her zaman bir adım önde olurlar.

Büyük Göz Makyajı: Büyük gözler için göz altına siyah kalem çekilebilir. Bu sayede gözler biraz daha ufak görünecektir. Ancak gözlerinin olduğundan daha büyük olmasını isteyenler göz altına beyaz kalem uygulayabilir.

Küçük Göz Makyajı: Küçük gözlerde makyaj yaparken amaç gözleri daha iri göstermek olmalıdır. Bu nedenle de göz altı ve üst kısmına beyaz kalem çekilmelidir. Küçük gözlü bayanların siyah kalem kullanmaması gerekir. Çünkü siyah kalem gözlerin daha kısık ve ufak görünmesini sağlar. Küçük göz yapısına sahip kişiler far tercihini de açık tonlardan yana kullanmalıdır.

Çekik Göz Makyajı: Çekik gözlü bayanlar eğer gözlerinin çekik olmasından dolayı şikayetçi ise, asla ayelıner kullanmamalıdır. Ayelıner ile göz kapağından dışarı taşan kuyruk gözlerin daha çekik bir görünüme bürünmesini sağlar.

Yakın Göz Makyajı: Gözleri birbirine çok yakın olan kişiler kaş arasını genişletmek ile göz makyajına başlayabilir. Makyaj kuyruk kısmında yoğunlaşmalıdır. Açık tonlarda kullanılan far göz kapağının ortasına kadar uygulanmalıdır.

Ayrık Göz Makyajı: Gözlerinin birbirinden çok uzak olduğu düşünülüyorsa, göz makyajı gözün iç kısmında yoğunlaşmalıdır. Gözleri birbirine daha yakınlaştırmak için burnun uç kısmına koyu tonlarda fondöten kullanılmalıdır ve kaşlara doğru yayılmalıdır.

Çukur Göz Makyajı: Çukur göz yapısı aslında olduğundan daha ufak görünür. Bu nedenle makyaj yaparken amaç gözleri biraz irileştirmek olmalıdır. Göz kapaklarına uçuk tonlarda far sürülerek göz çukurundan yukarı doğru yayılmalıdır. Çukur göz yapısına sahip olan kişiler gözün üst kapağında yoğunlaşmalı ve gözün dip tarafına hafif bir makyaj uygulamalıdır.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti