Google'dan geçiş anahtarı desteği

Google, kendisine ait platformlarda hesapları bulunan kullanıcılara "geçiş anahtarı" kolaylığı getiriyor.

Google hesapları bulunan kullanıcılar için yeni bir güvenli giriş uygulaması hazırlandı.

Google tarafından yeni duyurulan uygulamanın adı "Geçiş anahtarı" oldu.

Konuyla ilgili Google'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

3 Mayıs 2023'ten itibaren Google Hesapları için geçiş anahtarı desteğini entegre edeceğimizi ve oturum açma yönteminizi basitleştirmek için bir geçiş anahtarı oluşturabileceğinizi bildirmek için yazıyoruz .

Kullanımları daha kolay ve diğer 2-SV biçimlerinin çoğundan daha güvenli oldukları için geçiş anahtarı desteği entegre edilecektir. Bu kimlik doğrulama yöntemi, geçiş anahtarlarını kaydettiğiniz tüm cihazlarda çalışacaktır.

Bu entegrasyonla, hesabınız için " Mümkün olduğunda şifreyi atla " seçeneği açıksa, uygun iOS cihazlarınızda yalnızca parmak izinizi, yüzünüzü veya ekran kilidinizi kullanan bir geçiş anahtarıyla Google Hesabınızda oturum açabileceksiniz . Artık hesabınızda oturum açmak için bir şifre girmenize veya yerleşik güvenlik anahtarınız olarak kullanmak üzere yalnızca tek bir telefon seçmenize gerek kalmayacak.

NE YAPMAN GEREK?

iPhone'unuzda https://accounts.google.com/signinoptions/passkeys  adresini ziyaret edin ve 1 Aralık 2023'e kadar Parola oluştur'u tıklayın . Bundan sonra, yerleşik iPhone güvenlik anahtarınız hesabınızdan otomatik olarak kaldırılacaktır.

Google Hesabı güvenlik sayfanızda Mümkün olduğunda şifreyi atla'yı kapatarak bunu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz .

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti