GGC Başkanı İpek: Gazeteciler getirilen yasak apaçık bir sansürdür

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Anayasa'nın tanığı bir hakkı, kanun koruyucu olan Emniyet Genel Müdürlüğü sansürleyemez.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Anayasa'nın tanığı bir hakkı, kanun koruyucu olan Emniyet Genel Müdürlüğü sansürleyemez." dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Veysi İpek, 22 Aralık tarihi itibariyle Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklandığını hatırlattı. İpek, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının içeriğinin yazılmaması konusunda kanun maddeleri var. Ancak Anayasa'nın verdiği bir hakkı da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sansür uygulaması basın ve ifade özgürlüğünü açık bir şekilde aykırıdır. Bu doğru bir şey değil. Böylesi bir soruşturmanın sızması doğru olmamakla birlikte bunun suçunu gazete ve gazetecilerde aramak yanlıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü kendi nüfuzunu kötüye kullanmıştır. Bu apaçık bir sansürdür. Kamuoyuna açık bir kamu binasına gazetecilerin girmesini yasaklamak en hafif tabiriyle absürt bir davranış olarak nitelendiriyoruz." diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu kararı gözden geçirme çağrısında bulunan İpek, "Kurumlar kamunundur. Basın, ifade özgürlüğü açısından gözden geçirdikleri zaman yanlış bir karar aldıklarını mutlaka göreceklerdir. Bundan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personeli kendisine yasak sınırlar çizecektir. Kanunların koruyucu olan bir kurumun sansür uygulamaya başlaması açıkçası üzücü ve düşündürücüdür. Kamuoyuna açık bir binaya akredite uygulanamaz. Özel bir kurum ya da bina değil emniyet binaları. Akredite diye bir şey olamaz. Halkın sesi kulağı olan medyaya kapatmak doğru değil. Son operasyondan dolayı alınan bir karar olabilir. Ancak hayır mı şer mi Allah bilir. Bu tür olaylarda suçlu gazeteci olmamalı." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti