Gazze'deki Norveçli doktorlardan Batı'ya mesaj

Büyük bir fedakarlıkla Gazze'de çalışan Norveçli doktorlar, saldırılar konusunda sessiz kalan Batı insanına önemli mesajlar gönderdi. Şifa Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışan Mads Gilbert ve Erik Fosse, yaşadıkları trajik olayları...

Büyük bir fedakarlıkla Gazze'de çalışan Norveçli doktorlar, saldırılar konusunda sessiz kalan Batı insanına önemli mesajlar gönderdi. Şifa Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışan Mads Gilbert ve Erik Fosse, yaşadıkları trajik olayları Norveç devlet televizyonuna anlattı.

''Acımasız askeri gücün, hapsedilmiş 1,7 milyon Filistinlilerin üzerine yağdırdığı bombaları konusunda bizler şahidiz.'' ifadelerini kullanan Gilbert, bombardımanın hiç durmadan devam ettiğini söyledi.

Yaralı ve ölü çocukları gördükçe kalbini derin bir hüznün kapladığını ifade eden Norveçli doktor, İsrail'in sebep olduğu elektrik kesintileri sebebiyle çalışmakta da zorlandıklarını belirtti.

Gazze'de, sağlık sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Gilbert, konuyla ilgili Birleşmiş Millertler'e bir rapor gönderdiğini aktardı. Gilber, "Hastanede birçok eksik var ve cihazlar eski. Filistinliler çaresi durumda." dedi.

Erik Fosse ise durumun sürekli kötüye gittiği Gazze'de yaşananlar sebebiyle sadece üzgün değil aynı zamanda çok kızgın olduğunu söyledi.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında