Freedom House’tan Twitter açıklaması: Küstahça

Özgürlükler üzerine çalışmalar yapan ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Freedom House, Türkiye’de Twitter’ın kapanmasına yönelik sert bir açıklama yaptı.

Özgürlükler üzerine çalışmalar yapan ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Freedom House, Türkiye’de Twitter’ın kapanmasına yönelik sert bir açıklama yaptı. Freedom House Başkanı David Kramer’in imzasını taşıyan açıklamada Twitter’ın iletişimdeki önemine vurgu yapılarak, kapatılması küstahça bir girişim olarak değerlendirildi.

Freedom House Başkanı Kramer, engellenmemiş tartışma alanının başka yerlerde olduğu gibi Türkiye’de de gerekli olduğuna vurgu yaptı. Engelleme kararının, demokratik olduğunu iddia eden bir hükümet için hayli dramatik bir adım olduğuna dikkat çeken Kramer, “Yerel seçimler sürecinde hükümetin yolsuzluk haberlerini durdurmak amacıyla yaptığı küstahça bir girişim. Hükümet bir an önce Twitter’ı açmalı ve serbest bırakmalı.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca kapatmanın yasal dayanağının henüz net olarak bilinemediğine vurgu yapıldı.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında