Fransa'da Düşen Uçağın 2. Karakutusu da Bulundu

Fransa'da düşen ve 150 kişinin öldüğü uçak faciasında aramalar hızlandı. Son olarak uçağın ikinci karakutusu da bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Fransa'nın güneyinde düşüş gösteren yolcu uçağının enkazının arama çalışmalarını denetledi. Uçağın ikinci karakutusu da bulundu. Böylece kazaya kadar devam eden 8 dakikalık inişin nedeni açıklanabilecek.

Hollande ve Merkel, Lufthansa'ya ilişkin Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarındaki yıkıntı arama çalışmalarının yürütüldüğü alana askeri bir helikopterle geldi.

LİDERLER BÖLGEDE BİLGİ ALDI

İki önder kazanın meydana geldiği bölge üstünde helikopterle kısa bir uçuş gerçekleştirdi. Daha sonra İspanya Başbakanı Rajoy ile bir araya gelen liderler, çalışmalarla ilgili Fransız güvenlik ve sıhhat ekipleri yetkililerinden bilgi aldı. Bölge valisi liderlere, yıkıntı kurtarma çalışmalarının koordine edildiği bir çadırda brifing verdi.

Liderler daha sonra Seyne-les-Alpes kasabasındaki kiliseye geçerek, vakada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi ve dua etti.

2. KARAKUTU DA BULUNDU

Bu arada düşüş gösteren uçağın 2. karakutusu da bulundu. Dün, kazadan sonra ilk karakutu da bulunmuştu. İlk olan karakutudaki bilgilere ulaşıldı. Birkaç gün içerisinde kayıtların çözüleceği açıklandı. Enkaz branşında ise hala çalışmalar devam ediyor.

YAKINLARI İÇİN PSİKOLOJİK DESTEK

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları, alana Marsilya Havaalanı'ndan taşındı. Ölenlerin yakınlarının konaklaması için 900 lojman tahsis edilirken, bu bireylere psikolojik destek eda etmek amacıyla hususi ekipler oluşturuldu.

40 ÇEVİRMEN GÖREVLENDİRİLDİ

Ölenlerin yakınlarına destekçi olmak için bununla beraber alana 40 tercüman gönderildi.

Hava koşullarının yıkıntı arama çalışmaları için bugün daha müsait yer aldığı ve hava koşularının yarın da iyi olmasının beklendiği söylendi.

Enkazın düştüğü alanda güvenlik çemberi kuran jandarma, enkazın yer aldığı dağlık alana ulaşmak için de 7 kilometre uzunluğunda parkur oluşturdu.

10 HELİKOPTER 300 İTFAİYE VE JANDARMA

Enkaz arama çalışmalarına 10 helikopter ile 300'e yakın itfaiye ve jandarma katılıyor.

İspanya'nın Barselona kentinden dün Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan ve Fransa'nın güneyindeki İtalya sınırına yakın Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarında düşüş gösteren Alman Lufthansa Havayolları'na ilişkin Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağı 6 mürettebat ve pek aşırı değişik ülkeden 144 yolcu taşıyordu.

Kaynak: HABERLER.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında