"Fırat Kalkanı" umutlandırdı

- Çeçen gazeteci Zubairaeva, DAEŞ'e katılmak için evden kaçtığını öğrendiği eşi ve 4 çocuğunun izini sürüyor - Zubairaeva, son olarak Azerbaycan'dan İstanbul'a geldiklerini belirlediği ailesinin bulunması için polisten yardım istedi - İstanbul polisi, Zubairaeva'nın eşi ve çocuklarının bulunması için özel ekip kurdu - Azamat Zubairaeva: - "Türk ordusunun Fırat Kalkanı Harekatı beni umutlandırdı. Operasyon nedeniyle Suriye'ye geçemediklerini ve İstanbul'da saklandıklarını düşünüyorum"

İSTANBUL (AA) - HALİL DEMİR - Terör örgütü DAEŞ'e katılmak için evden kaçan eşi ve 4 çocuğunun izini süren Çeçen gazeteci Azamat Zubairaeva, son olarak Azerbaycan üzerinden İstanbul'a geldiklerini belirlediği ailesinin bulunması için polise başvurdu.

Ailesinin peşinden İstanbul'a gelen gazeteci Zubairaeva AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ay önce bir televizyon kanalında çalışmak için ailesini Çeçenistan'da bırakıp Moskova'ya gittiğini belirterek, 10 gün önce eşiyle telefon irtibatı kopunca haber verdiği yakınlarının evde kimseyi bulamadığını anlattı.

Bunun üzerine annesinin, Grozni'de polise giderek kayıp başvurusunda bulunduğunu ifade eden Zubairaeva, polisin çalışmasında DAEŞ üyesi bir kişinin eşiyle irtibatının ortaya çıktığını aktardı. Zubairaeva, eşinin bu örgütün etkisiyle Suriye'ye gitmek üzere yaşları 8 ve 4 arasında değişen 4 çocuğunu da yanına alıp Çeçenistan'dan Azerbaycan'a, oradan da 29 Ağustos'ta uçakla İstanbul'a geçtiğini tespit ettiğini söyledi.

Bunun üzerine bir hafta önce kendisinin de İstanbul'a geldiğini dile getiren Zubairaeva, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden irtibat kurduğu Türk yetkililerden sürece ilişkin bilgi aldığını kaydetti.

Zubairaeva, "Türk ordusunun 'Fırat Kalkanı Harekatı' beni umutlandırdı. Operasyon sayesinde Suriye ile kara bağlantısı tamamen kesilmiş durumda. Yani ailemin oraya gitmesi çok zor. İstanbul'da saklandıklarını düşünüyorum." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvurduğunu hatırlatan Zubairaeva, İstanbul polisinin kendisine ilgi gösterdiğini, gelişmelerden haberdar ettiklerini anlattı.

Bir baba olarak çok zor bir durumda olduğunu vurgulayan Zubairaeva, şöyle konuştu:

"Çeçenistan dışında çalışmak zorunda olduğum için zaten 7 aydır çocuklarımı görmüyordum. 10 gündür seslerine bile hasretim. Nerede olduklarını, ne yediklerini ve ne yaptıklarını bilmiyorum. Türk polisine güveniyorum, Türk devlet büyüklerinden de destek bekliyorum."

- Özel ekip kuruldu

Gazeteci Azamat Zubairaeva'nın eşi Zareta (25) ile çocukları Rustam (8), İasmina (7), Said Mokhamed (5) ve Ali'nin (3) bulunması için Terörle Mücadele Şubesi'nde özel ekip kurulduğu belirtildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsünü incelemeye alan ve 4 çocuklu kadının saklanabileceği muhtemel adreslere baskınlar düzenleyen polisin çalışmaları sürüyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti