Film değil gerçek, 100 metrelik uçuruma yuvarlanıp sağ kurtuldular

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde içinde 4 kişinin bulunduğu otomobil buzlanma nedeniyle kayarak uçurumdan aşağı yuvarlandı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde içinde 4 kişinin bulunduğu otomobil buzlanma nedeniyle kayarak uçurumdan aşağı yuvarlandı. Taklalar atarak 100 metre yuvarlanan otomobil, bir ağaca takılıp durabildi. Cep telefonuyla yardım isteyen araçtakilerin yardımına itfaiye ve sağlık ekipleri koştu. Hareket edemeyecek durumda olan 2 kadın, sedyeye bağlanıp halatla yukarı çekildi.

    Kaza, Hendek-Kocaali karayolunun Şifalı su mevkiinde meydana geldi. Kocaali yönüne giden Sezgin Deniz yönetimindeki plakalı otomobil, yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak uçurumdan aşağı yuvarlandı. Yaklaşık 100 metre taklalar atarak yuvarlanan otomobil, bir ağaca takılarak durabildi. Ters dönen araçta sürücü Deniz ve yanında bulunan ismi öğrenilemeyen bir kişi hafif yaralı kurtuldu. Yaralanan Engin (54) ve Gülçelik Gedik (44) isimli kadınlar ise araçtan çıkamadı.
    
    Araçtakiler cep telefonuyla 112 Acil'i arayıp yardım istedi. Sürücü ve yanındaki kişi, güçlükle yola çıkıp yoldan geçen diğer araç sürücülerini yardıma çağırdı.

    Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hendek İtfaiye Grup Amirliği ekibi, sağlık ekibiyle birlikte uçurumdaki yaralı 2 kadını çıkartmak için çalışma başlattı. Ekipler, bir ağaca bağlanan halatla aracın yanına indi. Sağlık ekipleri, yaralı iki kadına ilk müdahaleyi aracın yanında yaptı. Üşüyen yaralıların üzerlerine battaniye örtüldü.

    Hareket edemeyecek durumda olan 2 kadın, sedyeye bağlanıp halatla yukarı çekildi. Yaklaşık 45 dakikalık çalışma sonucunda kurtarılan yaralı iki kadın, önce Kocaali Devlet Hastanesi'ne ardından da Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

    Öte yandan yaralıların eşyaları itfaiye ekiplerince çıkartıldı. Valizler, halatlara bağlanıp yukarı çekildi.
Hurdaya dönen araç ise bulunduğu yerden kaldırılamadı. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır