Filistin'deki yerel seçim

- Filistin Yüksek Mahkemesi yerel seçimin vaktinde yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararını açıklayacağı duruşma 3 Ekim'e ertelendi - Filistin Merkezi Seçim Komitesi seçimin 8 Ekim'de gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını bildirdi

RAMALLAH (AA) - Filistin Yüksek Mahkemesinin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim'deki yerel seçimin gerçekleştirilmesi veya gerçekleştirilmemesine ilişkin kararını 3 Ekim'deki duruşmaya ertelendiği belirtildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hakim Hişam el-Hatu'nun okuduğu mahkeme kararında, savcılık ve davacıların belgelerini tek bir defada sunması için bugünkü duruşmanın 3 Ekim'e ertelendiği ifade edildi.

3 Ekim'deki duruşmada yerel seçimin 8 Ekim'de yapılıp yapılmamasına karar vereceği öğrenildi.

Ramallah'taki mahkemenin önünde duruşmayla ayni saatlerde onlarca Filistinli yerel seçimin ertelenmemesi için gösteri düzenledi.

Öte yandan Filistin Merkezi Seçim Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, seçimin 8 Ekim'de gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı ve mahkeme sonuçlanana kadar seçim hazırlıklarının durdurulması kararının sürdürüleceği kaydedildi.

Mahkeme daha önce verdiği kararda, Batı Şeria ve Gazze'de 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimin açılan 2 dava nedeniyle durdurulduğunu bildirmişti.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Gazze'de ateşkes umutları suya düştü