Filipinler'de barışı tehlikeye sokan saldırı

Filipinler'de şu an barışın hakim olduğu Güney Mindanao bölgesinde ortaya çıkan yeni bir örgüt askeri tesislere saldırı düzenledi. Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin saldırıyla ilgisi olmadığı belirtiliyor

Filipinler'in güneyindeki askeri kampa düzenlenen saldırıyı, bölgede yeni ortaya çıkan silahlı bir grubun gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Filipinler Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla, GMA News sitesine yaptığı açıklamada, Lanao del Sur eyaletindeki Butig kentinde bulunan askeri müfrezeye saldıran 40 silahlı kişinin Güney Mindanao'da ortaya çıkan yeni bir örgüte mensup olduğunu söyledi.

Sözcü Padilla, askeri bir kaynağın, saldırganların, hükümetle barış görüşmeleri yapan Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin (MİKC) bir komutanına bağlı oldukları iddiasıyla ilgili olarak da "Güvenlik güçleri ve MİKC, barışı mekanizmaları aracılığıyla geçici bir komite altında ateşkesi korumak, bölgedeki suç ve terör örgütleriyle mücadele için birlikte çalışıyor" dedi.

Silahlı kişiler, cumartesi günü askeri kampa yönelik saldırı düzenlemiş, çıkan çatışmada, 3 asker ve 20 saldırgan ölmüştü. Ülkenin güneyindeki Mindanao adasında komünist isyancılar da dahil çok sayıda silahlı grup bulunuyor.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır