Felluce'den kaçanların sayısı 85 bini geçti

- BMMYK: - "Felluce ve ve çevresinden bir ayda 85 binden fazla kişi kaçtı" - "Musul'da büyük bir operasyon başlatılması durumunda 600 bin kişi yerinden olabilir"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Irak hükümetine bağlı güçler ile terör örgütü DAEŞ arasında devam eden çatışmalar nedeniyle ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'den bir ayda 85 binden fazla kişinin kaçtığını açıkladı.

BMMYK sözcülerinden Ariane Rummery, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlen basın toplantısında, "Felluce ve çevresinden bir ayda 85 binden fazla kişi kaçtı." dedi.

Felluce'yi terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak için başlatılan ve bir aydır süren çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin daha evlerini terk etmek zorunda kalabileceği uyarısında bulunan Rummery, Felluce'den kaçan binlerce sivilin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 17,5 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

Bir milyondan fazla kişinin yaşadığı tahmin edilen Musul'da ise son üç ayda 20 binden fazla kişinin yerinden edildiğini belirten Rummery, "Musul'da büyük bir operasyon başlatılması durumunda 600 bin kişi yerinden olabilir." ifadesini kullandı.


"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır