Evi yanan aileye HAGİAD sahip çıktı

Hakkari İşadamları Derneği(HAGİAD), bilinmeye bir nedenden dolayı çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen ve evin içerisindeki eşyaları tamamen kül olan Çakır ailesine yardım eli uzattı.

Hakkari İşadamları Derneği(HAGİAD), bilinmeye bir nedenden dolayı çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen ve evin içerisindeki eşyaları tamamen kül olan Çakır ailesine yardım eli uzattı. Dernek üyeleri, eve giden yolun buzlu olmasından dolayı 100 metre mesafede eşyaları kendi elleriyle taşıyarak eve kadar götürdü.

Bağlar Mahallesi'nde Remzi Çakır eşi ve 4 çocuğu ile birlikte yaşadığı tek katlı derme çatma evde 3 gün önce sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 3 çocuğunun okula gitmesinden sonra evin bir odasında dumanların ve alevlerin yükseldiğini gören Remzi Çakır, eşini ve küçük çocuğunu uyandırarak dışarı çıkardı. Ardından da itfaiye ve komşularına haber vererek yardım istedi. İtfaiye ve vatandaşların yardımıyla yangın söndürüldü. Ancak Çakır ailesinin evi ve eşyaları kullanılmaz hale geldi.
Haberin basında çıkmasının ardından HAGİAD yardım elini uzatarak Çakır ailesine, 3 adet çekyat, 6 adet halı, 8 adet yorgan, 3 koli gıda, 4 yatak ve bir miktar nakit para yardımında bulundu.

Kamyonetin evin önünü kadar gidememesi nedeniyle eşyaları kendi elleriyle eve kadar taşıyan dernek üyeleri, Hakkari'de maddi durumu iyi olmayan bir çok aileye bu tür yardımları yaptıklarını dile getirdi. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında