Espinoza: Öğrencilerin İngilizce öğrenmesine katkı sunmaya çalışıyoruz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John Espinoza, Türkiye'deki öğrencilerin İngilizce öğrenmesine katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John Espinoza, Türkiye'deki öğrencilerin İngilizce öğrenmesine katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Espinoza, ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen, Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından yürütülen TED Mersin Koleji'ndeki 'İngilizce Access Mini Burs Programı'nın açılışına katıldı. Espinoza, maddi imkanları kısıtlı ancak başarılı olan devlet okullarındaki 9. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve 360 saat İngilizce eğitimin verileceği programa katılarak öğrencilere katılım sertifikalarını verdi.

Espinoza, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunduğu çeşitli ziyaretlerde öğrencilerin İngilizce öğrenme noktasındaki heyecanının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Türkiye'deki öğrencilerin İngilizce öğrenmelerine katkı sunmaya çalıştıklarını anlatan Espinoza, çocukların yabancı dil öğrenmesinin yetişkinlerden daha kolay olduğunu ifade etti. TED Koleji'nin bu anlamda kendileri ile iş birliği yaparak İngilizce öğretilmesine katkı sağladığını vurgulayan Espinoza, "TED Kolejiyle iyi bir işbirliği yaptık, bu işbirliğimizi sürdürüyoruz" ifadesini kullandı. Öğrencilerin İngilizce öğrenmek için iki yıl yoğun bir çalışma programı içerisine gireceğini vurgulayan Espinoza şöyle devam etti: "Bu programa katılmak için hem sizin hem de ailelerinizin önemli nedenleri vardır. Sponsor olma noktasında bizim de önemli nedenlerimiz var. ABD'nin Türkiye'nin en önemli ve en iyi arkadaşının olmasının dışında programa katılan arkadaşları bizim ciddiyetle karşılamamız bu programa sponsor olma nedenlerimiz arasında yer alıyor. ABD'de ne yazık ki yabancı dil öğrenimiyle çok yakından tanışmıyoruz. Sizlerin bizlerle daha iyi iletişim kurmak için istekli olduğunuzu görmek hoşumuza gidiyor."

Kursa katılım gösteren öğrencilere ABD'nin sunduğu diğer değişim programlarına da katılım şansı yakalayacağı belirtilen programın 2015 Haziran ayında biteceği bildirildi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti