Ertuğrul Sağlam: Başkanların demeç savaşı sporcuları etkiliyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sporda şiddetin ve spor terörünün kaynağının kazanmaya ve başarıya odaklı bir anlayışın sebep olduğunu ayrıca kulüp başkanlarının demeç savaşlarının da sporcuları etkilediğini söyledi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sporda şiddetin ve spor terörünün kaynağının kazanmaya ve başarıya odaklı bir anlayışın sebep olduğunu ayrıca kulüp başkanlarının demeç savaşlarının da sporcuları etkilediğini söyledi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü yerleşkesinde 'Sporda Şiddetin Önlenmesi Paneli' düzenlendi. Panele Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, İstanbul Spor Savcısı Taner Tabel, Hukukçu Alpay Köse ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşma yapan tecrübeli teknik adam Ertuğrul Sağlam, şiddetin ve spor terörünün ana kaynağının sadece kazanmaya ve başarmaya odaklı bir anlayıştan kaynaklandığını savundu. Bu anlayışın şuanda sporu yönetenlere tam anlamıyla sirayet etmesinden kaynaklandığını ifade eden Sağlam, "Başkandan başlayan ve daha sonra yöneticilerin basında kendi kitlesini ve sporun içerisindeki insanları etkilemeye çalışan bir anlayışla bir demeç savaşı var. Tabi bu işten bende muzdaribiz." diye konuştu.

Konuşmasına öz eleştiride bulunarak devam eden genç çalıştırıcı "Herkes bizi tanıyor ama zaman zaman bizde sahanın içerisinde bu baskıya yenik düşebiliyoruz. Kendi karakterimizin dışına çıkmış oluyoruz. Bir öz eleştiri yapmak gerekirse bizde buna bazen yenik düşüyoruz. Tabi bununla beraber sahanın içerisinde sporcular, medyasından başkanına, başkanından hocasına kadar uyguladığı bu baskıdan dolayı saha içerisinde bir bakıyorsunuz dışarıda çok mülayim ve ahlak sahibi, geçmişinde fair - play'ı uygulamaya çalışan sporcuların kazanmak için maalesef bir canavara döndüğünü görüyoruz." şeklinde konuştu.

İstanbul Spor Savcısı Taner Tabel ise, "Sporda şiddeti kanunlarla değil bu konuda küçük yaşta çocuklarımızı eğitmeliyiz yoksa ne kadar kanun koyulursa koyulsun bu iş çözülemez." dedi. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır