Erdoğan'ın Polis Teşkilatı mesajında 'özel hayatın gizliliği' vurgusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, "İnanıyorum ki, emniyet teşkilatımızın her bir mensubu, bundan sonra da temel hak ve hürriyetlere, özel hayatın gizliliği prensibine bağlı kalarak, demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin dışına çıkmadan, yüksek bir şuur ve sorumlulukla vazifesini yerine getirmeyi sürdürecektir." dedi.

Türk Polis Teşkilatının, 169 yıllık tecrübe ve birikimiyle aziz milletin barış, huzur ve emniyet içinde yaşamasının en büyük güvencelerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Polis Teşkilatımız, özellikle hükümetimiz döneminde, terörle ve örgütlü suçlarla mücadelede ortaya koyduğu üstün başarı ile göz doldurmuştur. Emniyet teşkilatımız, yine bu dönemde, daha demokratik, daha şeffaf bir yönetim anlayışını benimsemiş, işkenceye sıfır tolerans prensibine bağlı kalarak, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi muhafaza ederek halkımızın nezdindeki güvenilirliğini daha da arttırmıştır. İnanıyorum ki, emniyet teşkilatımızın her bir mensubu, bundan sonra da temel hak ve hürriyetlere, özel hayatın gizliliği prensibine bağlı kalarak, demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin dışına çıkmadan, yüksek bir şuur ve sorumlulukla vazifesini yerine getirmeyi sürdürecektir. Bu düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm emniyet mensuplarımıza fedakarca görevlerinden ötürü şükranlarımı sunuyor, başarılar diliyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyor, polis ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm milletimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."


CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında