Erdoğan'dan FETÖ ve Can Dündar'ı üzecek Almanya açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Almanya arasındaki krize ilişkin, FETÖ ve Can Dündar gibi isimleri üzecek yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hollanda'nın gereksiz bir şekilde ilişkileri germesinin sebebinin kendi seçimlerinin olduğunu gördük. Şimdi aynı taktiğin Almanya'nın izlediğini müşahade ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek." dedi

Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Almanya'ya sığınan FETÖ üyeleri ile Can Dündar gibi isimler iki ülke arasında neden oldukları krizden beslenmeye devam ediyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kesimi üzecek yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Almanya'daki seçimlerden sonra iki ülke ilişkilerinin düzeleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “OHAL, sadece terörle mücadele ile sınırlıdır. OHAL yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına almaya yöneliktir” dedi. Erdoğan, “Türkiye'nin hukuk konusundaki titizliği birçok Batı ülkesinden çok daha iyi düzeydedir. Terörle bu kadar iç içe olup da soğukkanlılığını koruyabilen tek ülke biziz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesislerinin açılış töreninde konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: “Açılışını yaptığımız meyve suyu fabrikasının hayırlı olmasını diliyorum. Yılda 100 bin ton meyve işleyeceği bu üçüncü fabrikanın kazandırılmasında emeği geçen her şeye teşekkür ediyorum. İnşallah çürüğe giden elmalar olmayacak. Bölgemizdeki meyve üreticileri yeni bir imkana kavuştular. Anadolu Grubu 110 milyon lira yatırımla içecek fabrikası açtı. Bunun da hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımlar uluslararası boyutuyla ayrıca önem arz ediyor. Ülkemize yatırım yapan kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır. Türkiye'nin hukuk konusundaki titizliği birçok batı ülkesinden çok daha iyi düzeydedir. Terörle bu kadar iç içe olup da soğukkanlılığını koruyabilen tek ülke biziz. Demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız. Hollanda'nın 16 Nisan halk oylamasında ilişkilerimizi sebepsizce germesinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Şimdi aynı taktiği Almanya izliyor. İnanıyorum ki seçimlerden sonra onlarda normale dönecek. Ülkemize yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalarla turistlerin gözünün korkutulması izah edilemez. Antalya'daki otellerimizin doluluğu dün itibariyle yüzde 80'lere ulaşmıştır. Ne oldu, seven yine Türkiye'ye geliyor.

YEKA İhalesi'ne katılan 8 firmadan dört tanesi Almandır. Almanların en güçlü firması, 150 yıldır bu ülkede faaliyet gösteren Siemens, Türk firmalarıyla bu adımı attılar. Aynı şeyi güneş enerjisinde de gördük. Biz her zaman birlikte kazanalım çağrısı yaptık. Türkiye 1984-2001 yılları arasında uluslararası yatırım noktasında 13 milyar dolar alıyordu, 2002-2016'da ise bu rakam 181 milyar dolara çıktı. Nereden nereye geldik. Uluslararası yatırımcılara her türlü desteğe sağlamaya hazırız. Şimdi bu tesislerde 150-00 kişi çalışabilir ama binlerce kişi tarlasındakileri değerlendirme fırsatı bulacak. OHAL, sadece terörle mücadele ile sınırlıdır. OHAL yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına almaya yöneliktir. İşte bu fabrikayı açtığımız, destek verdiğimiz gibi...

Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında olumsuz yorum yapanlar tatillerini Türkiye'de geçiriyorlar. Bugüne kadar nice badireleri atlatan Türkiye, bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir.”

ÜLKEMİZE YATIRIM YAPANLAR HİÇBİR ŞEKİLDE PİŞMAN OLMADI

Artık Isparta'nın meyveleri bu fabrikada ayrı bir değer kazanacak. Bölgemizdeki meyve üreticileri ürünlerini değerlendirmek için yeni bir imkana kavuştular. Meyve suyu fabrikımız onlara da hayırlı olsun. Anadolu Grubu şehrimizde 110 milyon liralık yatırımla içecek şişeleme makinası açtı. Bu tesisin de hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalıştırldığı dönemde yapılan bu yatırımlar uluslararası boyutta ayrıca bir önem arzediyor. Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır.

ALMANYA SEÇİMLERDEN SONRA NORMALE DÖNECEKTİR

Türkiye'nin hukuk ülkesindeki titizliği birçok Batı ülkesinden çok daha ileri düzeydedir. Terörle bu boyutta mücadele edip de bizim kadar serinkanlılığını koruyan pek az ülke olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz'da bir tehdit yaşamamıza rağmen demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız. Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerin çoğunluğunun kendi iç siyasetlerine yönelik olduğunu biliyoruz. Hollanda'nın gereksiz bir şekilde ilişkileri germesinin sebebinin kendi seçimlerinin olduğunu gördük. Şimdi aynı taktiğin Almanya'nın izlediğini müşahade ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN GÜVENİ ARTARAK SÜRÜYOR

Şu anda Antalya'da otellerimizin doluluk oranı yüzde 80'e ulaşmıştır. Ne oluyor, yapıyorsunuz ama buraları doluyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan rüzgar enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın dörtü Alman firmasıydı. Aynı şekilde diğer uluslararası yatırımcılar da ülkemizdeki projelerini askıya almak bir yana hızlandırmayı tercih ediyor. Geçtiğimiz Isparta Şehir Hastanesi için Japonlar ve Türk işbirliğiyle adım atıldı ve Japonlar bu kredinin yüzde 80'ini temin etti. Aynı şeyi güneş enerjisinde görüyoruz. Son aylarda yoğun bir şekilde bu yatırımlar devam ediyor. Biz keseri sadece kendimize yontmadık. Her zaman birlikte çalışalım çağrısını yaptık. Uluslarararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında