Erdoğan: Haşhaşi deyince çok rahatsız oluyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda 17 Aralık operasyonu ve ardından yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda 17 Aralık operasyonu ve ardından yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Güney'deki sevdikleri ülke var ya, işte öyle odaklara, öyle çevrelere çalıştıkları için bundan rahatsız. Ajan deyince, casus deyince çok rahatsız oluyorlar. Haşhaşi deyince çok rahatsız oluyorlar. Şu yapılanları neyle açıklayacaksınız? İhanetten, ajanlıktan, casusluktan başka kavram var mı bunları açıklayacak?" dedi.

Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 17 ailenin Okmeydanı'ndaki evleri için verilen tapuların dağıtım törenine katıldı. Burada partililere seslenen Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değindi.

Erdoğan, dershanelerin dönüştürülmesi konuyla ilgili "bir özel okulun bir dersliğinde 15 öğrenci var, 15 eksiği var. Biz bu 15 eksiğe 15 öğrenci göndermek suretiyle bize maliyeti nedir, bunu da ödemek suretiyle bu yavrularımızı özel okullarda eğitim öğretime göndereceğiz. Atılan adım bu, bu konuda birçok teşvikleri de zaten Milli Eğitim Bakanı açıkladı. İnşallah seçim öncesi olmasa bile seçim sonrası bu yasayı görüşeceğiz ve yasayı da inşallah Meclis'ten geçireceğiz." ifadesini kullandı

Erdoğan, "Bunların hedefi sadece istifa ettirmek, bölücülük yapmak değil, bunlar işte gördünüz, Nisan ayından sonra hükümet atayacaklarmış, bakan atayacaklarmış, kendilerine göre siyaseti dizayn edeceklermiş. Hedefleri buymuş, niyetleri buymuş. Yolsuzluk ve rüşvet kılıfının altında işte bunların asıl çirkin gayeleri de buydu." dedi. Erdoğan, hükümetleri milletin göreve getireceğini milletin görevden alacağını belirterek, "Geçti o günler, Türkiye'de artık hükümetleri medya kuramaz, medya yıkamaz, sermaye kuramaz, sermaye yıkamaz." dedi.

Müteahhitlerin alacaklarına yönelik açıklamalar yapan Erdoğan, "Şu anda biz ödeme planımızın içinde bütün karayolları müteahhitlerimize 3 katrilyon yüz trilyon ödeme yaptık. Bu ay içinde 2 katrilyon ödeme yapmak suretiyle alacaklarını sıfırlandırmış oluyoruz. Yatırımlarda asla durma yok yola devam diyoruz." dedi.

YASA MECLİSE SEÇİMDEN SONRA GELECEK

Konuşmasında dershanelerin dönüştürülmesi konusunu da değerlendiren Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanımızla oturup konuştuk. Yeni dönüşümde bir defa okul noktasında okullaşma noktasında atılacak adımlarda kesinlikle bizler, diyelim ki bir özel okulun bir dersliğinde 15 öğrenci var, 15 eksiği var. Biz bu 15 eksiğe 15 öğrenci göndermek suretiyle bize maliyeti nedir, bunu da ödemek suretiyle bu yavrularımızı özel okullarda eğitim öğretime göndereceğiz. Atılan adım bu, bu konuda birçok teşvikleri de zaten Milli Eğitim Bakanı açıkladı. İnşallah seçim öncesi olmasa bile seçim sonrası bu yasayı görüşeceğiz ve yasayı da inşallah Meclis'ten geçireceğiz." ifadesini kullandı.

ANANAS ŞİFRE, TESPİH ŞİFRE

İş adamları ve iş veren örgütleri ile ittifaklar yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bazı iş veren örgütleri ile iş adamları ile ittifak yaptılar. Türkiye'nin iş ortamını yatırım ortamını karalamak istediler. Şifre ne, şifre ne ananas, şifre ne şifre tespih, kimlerin kimlerle iş tuttuğunu, hareket ettiğini görüyor musunuz, Ananaslar gelip gidiyor, tespihler geliyor gidiyor, maalesef benim 77 milyon vatandaşımın ekmeğine göz dikiliyor. Kardeşlerim hiç endişeniz olmasın, bu defa yanlış adrese gittiler. Sert kayaya çarptılar, Türkiye ekonomisi 2001 yılındaki ekonomi değil." şeklinde konuştu.

Erdoğan, göreve başladıkları dönemden bu zaman kadar yaptıkları çalışmaları anlatarak ekonomik göstergelerde gelinen noktayı anlattı. Enflasyon ile ilgili yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, "Enflasyon hatırlayın yüzde 30'daydı şu anda tek hanelide. Bu aralar biraz orada oynamalar var, inşallah o da yine yatağına aynen girecek. Ekonomiye çok sağlam bir zemine kavuşturduk." dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Erdoğan, konuşmasında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeler de yaptı. Samimi gayret ve çabaların bozularak sürecin sabote edilmesinin sağlanmaya çalışıldığını savunan Erdoğan, "Güneydeki sevdikleri ülkenin maşalığını yapmakta en küçük bir tereddüt göstermediler. Bu örgütün istismar ettiği ihlasla, samimiyetle hareket eden kardeşlerime sesleniyorum. Bunlar Mavi Marmara'dan niye rahatsız oldular, Mavi Marmara'da kimler şehit edildi. O gemiyle Gazze'ye insani yardım götürülüyordu. Kardeşlerimizin elinde silah var mıydı, yoktu. Ama ellerinde silah olmayan bu 9 kardeşimizi silahlarla şehit etmediler mi? Bütün bunlar ortadayken niye birileri bundan rahatsız oldu. Bu olaylarda rahatsız olanlar şimdi bizden rahatsız. Bunlar bizim Suriye'ye yaptığımız insani yardımdan neden rahatsız. Bunlar bizim Milli İstihbarat Teşkilatından neden rahatsız. Bunlar bizim Filistin'deki kardeşlerimize yaptığımız yardımdan niçin rahatsız." ifadesini kullandı.

İRAN GEZİSİ

Erdoğan konuşmasının bir bölümünü de İran'a yapılan geziye ve sonrasında basında yer alan eleştirilere ayırdı. İran ile 30 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu ve bundan rahatsızlık duyulduğunu belirten Erdoğan, "Ben bakan arkadaşlarımızla İran rehberi Ali Hamaney ile aynı odada oturuyoruz. Kendi yayın organlarında bu kare şok yarattı diyor. Neymiş o şok. Ben bir siyasi lider olarak orada İran Başbakan'ı ile görüşmüşüm, İran Cumhurbaşkanı ile görüşmüşüm, saatler.. Anlaşmalar yapılmış, 4 anlaşmaya imzalarımızı koymuşuz. En sonunda etkinliği inkar edilemez Ali Hamaney ile de gidip görüşmüşüm. Niye rahatsız oluyorsunuz. Sağ tarafımda İran Başbakan'ı sol yanımızda da Ali Hamaney. Neden rahatsız oldunuz. Niçin, çünkü işlerine gelmiyor. Bunlar Halkbank'tan neden rahatsız. Bu soruları kendinize sorun. Güneydeki sevdikleri ülke var ya, öyle odaklara öyle çevrelere çalıştıkları için bundan rahatsız." dedi.

Erdoğan, "Ajan deyince, casus deyince çok rahatsız oluyorlar. Haşhaşi deyince çok rahatsız oluyorlar. Şu yapılanları neyle açıklayacaksınız. İhanetten, casusluktan başka kavram var mı bunları açıklayacak. Biz bu süreci istiklal mücadelesi olarak tanımlarken boşuna söylemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, siyasette de şekillendirmeler yapıldığını belirterek kaset komplosuyla bir genel başkanının görevden uzaklaştırıldığını bir başkasının göreve getirildiğini söyledi. Erdoğan, "Şu anda da yine CHP üzerinde de çok tehlikeli oyunlar. Bu örgüt şu anda CHP'yi adeta parmağında oynatıyor. Örgütün emniyetteki yargıdaki militanları darbe girişimde bulunurken, şantaj kasetleri hazırlanırken, siyasette de başta CHP olmak üzere bazı partiler her zamanki gibi bu darbe girişimine payendelik yapıyorlar. Bu örgüt ile CHP büyükşehirlerde AK Parti'yi güya yıpratmak için işbirliği yapıyorlar. Dikkat edin CHP kendi içinden aday çıkaramıyor, yolsuzluktan attığını aday yapıyor, başka partilerden aday devşiriyor. Oyun çok büyük amma milletin feraseti bu tuzağı alt üst etti. Bunlar asıl darbeyi 30 Mart'ta milletten alacaklar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının sonunda tüm il,ilçe ve belde adaylarını belirlediklerini belirterek 7 Şubat tarihine kadar da belediye meclis üyelikleri için de tespitlerin yapılacağını açıkladı.

Törende Erdoğan, Okmeydanı'nda tapu sorunları çözülen ailelere de tapularını teslim etti.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti