Enkaz altından müjdeli haberler geliyor

Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde yıkılan binaların altında kalan vatandaşlardan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Depremden 50 saat geçmesine karşın hala sağ olarak çıkanların müjdeli haberleri geliyor.

Depremin üzerinden 55 saat geçmesine karşılık hala hala mucize haberleri geliyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerde Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından 2 kişi 45 saat sonra sağ çıkarıldı.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Antakya ilçesi Altınçay Mahallesi Çatır Sokağı'nda yıkılan bir binanın enkazında arama kurtarma çalışması yapıldı.

Farklı dairelerde yaşadıkları belirtilen ve isimlerinin Meryem ile Göksel olduğu öğrenilen iki komşu, Balıkesir'den bölgeye gelen Dursunbey Arama Kurtarma ve Dursunbey Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

İlk depremden 45 saat sonra ulaşılan bu kişiler daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Ekiplerin enkazdaki kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

ADIYAMAN'DA 47 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

Adıyaman'ın Besni ilçesinde depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan 6 yaşındaki çocuk, annesinden 3 saat sonra, Kastamonu'dan bölgeye giden Taşköprü Belediyesi itfaiye ekibince kurtarıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Taşköprü Belediyesinden Adıyaman'ın Besni ilçesine giden 4 kişilik itfaiye ekibi de bölgede arama kurtarma çalışması yürütüyor.

Taşköprü Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde yıkılan bir binanın enkazında çalışma yapan itfaiye ekibi, yaklaşık 47 saat sonra 6 yaşındaki Hacer Kaçmaz'ı sağ olarak çıkardı.

Sağlık ekiplerine teslim edilen çocuk, tedavi için hastaneye sevk edildi.

Hacer Kaçmaz'dan 3 saat önce annesi Rukiye Kaçmaz da Taşköprü Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından aynı binadan kurtarılmıştı.

49 SAAT SONRA GELEN MÜJDELİ HABER

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından öğretmen Mesude Akar (24), 49 saat sonra çıkarıldı.

Depremlerin ardından Hatay Atatürk Caddesi'nde yıkılan Deniz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ulaşılan Akar, enkazdan 49 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Akar'ın çıkarılması sırasında sevinç yaşayan çevredeki vatandaşlar kurtarma ekiplerini alkışladı.

Öğretmen olduğu öğrenilen Akar, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye sevk edildi.

Ekiplerin enkazdaki kurtarma çalışmaları sürüyor.

GÖLBAŞI'NDA 41 SAAT SONRA GELEN GÜZEL HABER

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde enkaz altında kalan kişi, yaklaşık 41 saat sonra kurtarıldı.

Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri, depremin etkilediği Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor.

İtfaiye ve UMKE ekipleri ile Mehmetçik, depremde yıkılan bir binanın enkazında ulaştıkları 15 yaşındaki "Kadir" isimli kişiyi yaklaşık 41 saat sonra çıkardı.

Kurtarma görevlileri, sedyeye konulan depremzedeyi "Hoş geldin Kadir" diyerek karşıladı.

Depremzede, sağlık ekiplerine teslim edildikten sonra hastaneye kaldırıldı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında