Engelli gençlerin askerlik mutluluğu

Jandarma Genel Komutanlığı’ının kuruluşunun 175. Yılı kutlamaları kapsamında Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda 204 engelli vatandaş, bir günlüğüne askere alındı. Bedensel ve zihinsel engelli gençlerin aileleri, yaşadıkları...

Jandarma Genel Komutanlığı’ının kuruluşunun 175. Yılı kutlamaları kapsamında Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda 204 engelli vatandaş, bir günlüğüne askere alındı. Bedensel ve zihinsel engelli gençlerin aileleri, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Askeri üniforma ve silahlarla tanışan gençler de bol bol fotoğraf çektirdi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği program kapsamında, genç askerler sabah saatlerinde Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’na geldi. Aileleri de bu mutlu günlerinde çocuklarını yalnız bırakmadı. Engelli askerler ilk olarak üniformalarını giydi. Daha sonra da eğitim alanına gelerek silahlarla ve askeri araçlarla tanıştı. Bol bol fotoğraf çektiren engelli gençlere görev başındaki erler eşlik etti. Selam ve tekmil vermeyi öğrenen gençler, komutanlarının talimatlarını yerine getirdi.

Çocuklarını askeri kıyafetle gören aileler duygulu anlar yaşadı. Mutluluklarını dile getiren aileler, organizasyonu yapan askeri yetkililere teşekkür etti. Gençler de bir günlüğüne de olsa askerde olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Program, tören programının arzı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar’ın konuşması, yemin töreni ve engelli askerlere belgelerinin verilmesi ile devam edecek.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında