Engelli gençler el ele engelsiz yaşama adım atacak

Cizre Kaymakamlığı’nın destekleri ile engelli gençlerin eve kapanmalarını engelleme, sosyal hayata katılımlarını sağlama ve boş vakitlerini faydalı şekilde geçirmelerine imkan sağlama yönünde ilk adım atıldı.

Cizre Kaymakamlığı’nın destekleri ile engelli gençlerin eve kapanmalarını engelleme, sosyal hayata katılımlarını sağlama ve boş vakitlerini faydalı şekilde geçirmelerine imkan sağlama yönünde ilk adım atıldı.

Şırnak'ın Cizre Öğretmenevi’nde Deniz ve İlkadım Eğitim Kurumlarının destekleriyle yapılan toplantıya yaklaşık 70 engelli genç ve ailesi katıldı. Katılımcı gençler ve aileleri Cizre Kaymakamlığı'nın tahsis ettiği araçlarla evlerinden alınıp toplantı yerine getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Cizre Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ve personelinin de katıldığı toplantıda yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili ailelere bilgi verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, “Gençlere sportif kültürel alanda imkân sağlayacağız. Spor yapmak isteyen gençlere spor malzemesi ve yer temin edilecek. Müzik, resim, küçük el sanatları vb. kültürel çalışmalara katılmak isteyen gençlere de her türlü imkân ve destek sağlayacağız. Bu çalışmalara katılmak isteyen gençlerin evlerinden servisle alınıp çalışmalar sonrasında evlerine servisle geri bırakılacak. Yapılan çalışmalarda başarılı olanların ulusal programlara katılımları için destek olacağız.” dedi.

Çeşitli konularda katılımcı kurum temsilcilerinden ve Engelli Eğitim Kurumlarından bilgi alan katılımcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü’ne de talep ve ihtiyaçlarını iletti. Katılımcılar daha sonra araçlarla taşınarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Cizre Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün tesislerini ziyaret etti. Böyle bir çalışmanın kendilerini duygulandırdığını belirten aileler, bu imkânın sağlanmasında emeği geçen tüm ilgililere teşekkür etti. Aileler bu çalışmalarla yüklerinin biraz da olsa hafifleyeceğini belirtti.

Katılım talepleri alınacak gençler önümüzdeki hafta içerisinde hazırlıkların tamamlanması halinde çalışmalara başlayacak. Toplantıya katılmadığı halde bu tür etkinliklere katılmak isteyen gençler ve aileleri, kapalı spor salonunda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Cizre Gençlik Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında