Emekli olanlar köye döndü hane sayısı 8'den 32'ye çıktı

Kayseri’nin Develi ilçesine 65 kilometre uzaklıktaki Toros dağları arasında bulunan Sarıkaya köyüne bağlı Karapınar mezrasında yaşayan insanlar mutlu halleriyle örnek oluyor.

Kayseri’nin Develi ilçesine 65 kilometre uzaklıktaki Toros dağları arasında bulunan Sarıkaya köyüne bağlı Karapınar mezrasında yaşayan insanlar mutlu halleriyle örnek oluyor. 5-6 yıl öncesi 8 hane kalan Karapınar’a emekli olduktan sonra yapılan dönüşler sayesinde 32 haneye çıktı. Dönüşlerin devam ettiği Karapınar’da kış aylarında çeşitli aktiviteler düzenleyen sakinleri, cemevinde de Kur’an-ı Kerim okuyup dua ediyorlar.

Mezrada yaşayan Şinasi Kara, besicilik yaparak geçimini sağlıyor. Hayvanlardan günlük 50-60 kilo süt aldığını ifade eden Kara, köylerinde hayvancılığın geliştiğini ama meraların yetersizliği ve ıslahından şikayetçi. Zeynep Çampınar, şimdiki neslin çocuk yapmadığından şikayet ederek, eskiden çok çocuk yapanlar daha gözde olduğunu anlatarak, “Benim 7 çocuğum var. 2 çocuğum da vefat etti. Şimdilerde ya iki yada tek çocuk yapıyorlar. Böylelikle nesil bitiyor.” dedi.

Köyde kanalizasyon olmadığı için suların kirlendiğini belirten Karapınar sakinleri, kendi imkânları ve hayırseverler desteği ile köye cemevi yatıklarını, her yıl Haziran ayında mezar ziyaretine gelenlerin faydalandığına dikkat çekiyor. Karapınar Cemevi'nin dernek statüsünde olduğu hatırlatılarak, şubesinin Almanya’da bulunduğunu ve cemevi sorunlarını kendi aralarında çözdüklerini söylüyorlar.

Cemevi sorumlusu Muzaffer Kalkan, cemevinde Kur’an-ı Kerim, Yasin suresini okuduklarını dile getirerek, “Başımız Kur’an-ı Kerim’e bağlıdır. Çoğumuzun evinde Kur’an-ı Kerim bulunmaktadır.” dedi.

Köyün neşe kaynağı Mustafa Acun ise, Karapınar türküsünü söyleyip hem halay başı olarak görev yapıyor hem de kızak ile ulaşım sağlıyor.

Karapınarlılar, Develi Belediyesi Strateji Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin alan çalışması sonrasında belediyeden isteklerini dile getirdiler. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında