Emekli, bayram ikramiyesini az buldu, zam istiyor

AK Parti hükümeti tarafından geçen yıl getirilen, emekliye 1000 TL sabit bayram ikramiyesi bu yıl da verilecek. Ancak bazı emekliler, ikramiyeye yüzde 26 zam yapılması gerektiğini savunuyor.

TÜED Genel Başkanı Ergün "Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi, emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir. 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki düzenlemeyle birçok ödeme, yıllık bazda yüzde 26 artırıldı.

Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu oranda yapılacak artış, yeni bir bayram müjdesi olacaktır" dedi.

Bayram ikramiyeleri ile emeklilerin bayramları maddi anlamda daha az buruk geçirdiğini dile getiren Ergün; yapılacak artıştan, başta küçük esnaf olmak üzere herkesin nasipleneceğini vurguladı.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Tatil için en çok aranan ülke Türkiye Büyükçekmece Belediyesi'ne "villa" operasyonu