Elbistan'da yoğun kar yağışına karşı 69 köyde tedbir alındı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe geneli beyaz örtüyle kaplanırken özellikle yüksek kesimlerde vatandaşlara zor anlar yaşatan kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi Elbistan Bakımevi Şefliği’ne bağlı ekipler teyakkuza geçirildi.

Sultan Korusu ve Karahasanuşağı grup köyleri ile ilçe merkezini bağlayan yolların ulaşıma açık kalması için hazır kıta bekleyen ekipler, Elbistan genelindeki köy yollarında kar temizliği için nöbet tutuyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ve kış mevsimi süresince ilçeye bağlı 69 köyde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerin alındığını belirten Kaymakam Tuncay Akkoyun, İl Özel İdaresi Elbistan Bakım Şefliği’nin araçlarının yetersiz kalması halinde araç kiralama imkanlarının bulunduğunu söyledi.

Vatandaşların kış mevsimini rahat bir şekilde geçirmeleri için planlama yaptıklarını kaydeden Kaymakam Akkoyun, “Bugün ve dün Elbistan’a ilk kar yağdı. Beraberinde getirdiği güzelliklerin yanında zorluklar da oluşabiliyor. Ancak bu saat itibariyle arkadaşlarımızın da yoğun çabaları sonucunda kapalı köy ve mezra yolumuz bulunmuyor. Yerleşim yerlerine ulaşmada tıkanıklık ve aksaklık bulunmuyor. Yaz sonu itibariyle Sayın Valimizin de desteği ile planlamamızı yapmıştık. İl çapında araçların ve personelin planlanması bütün kurumların koordinasyonunda sağlanmıştı. Bundan sonraki süreçte de yoğun kar yağışı neticesinde meydana gelebilecek aksaklıklar ve eksikliklere karşı tedbirlerimiz alınmış vaziyette. Kendi araçlarımız yetmediği takdirde araç kiralama imkanımız var. İlçemize bağlı köy yolları ve diğer yollarda herhangi bir aksaklık olmayacaktır diye temenni ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında