Ekmeleddin İhsanoğlu, Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kırşehir temaslarına Kırşehir Şehitliğini ziyaret ederek başladı. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitlerin mezarlarına çiçek koydu ve dua okudu.İhsanoğlu, Kırşehir Merkez Bağbaşı...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kırşehir temaslarına Kırşehir Şehitliğini ziyaret ederek başladı. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitlerin mezarlarına çiçek koydu ve dua okudu.

İhsanoğlu, Kırşehir Merkez Bağbaşı Mezarlığı'nda metfun bulunan Neşet Ertaş’ın mezarını da ziyaret etti. Ertaş'ın mezar taşı üzerinde bulunan 'Sakın ol ha insanoğlu, incitme canı incitme' sözünü tekrar tekrar okuyan İhsanoğlu, Neşet Ertaş’ın mezarının arkasında bulunan babası Muharrem Ertaş’ın da mezarını ziyaret ederek, çiçek koydu ve dua etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetecilerin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kendisini Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’a benzetmesi ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine, "Ben diplomasi ve kültürel hizmetler ile yıllarca hizmet ettim. Ülkemize rahmetli büyük şairimiz Neşet Ertaş da sazı ile sözü ile değişleri ile hizmet etti. Hepimiz aynı hedefe hizmet ediyoruz. Hepimiz aynı topraktan, hepimiz aynı topraktanız. Bu benzetme beni mutlu etmiştir. Teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, buradaki ziyaretlerinin ardından Ahi Evran Camii ve Türbesi’ni ziyaret etti.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında