Ege Üniversitesi'nde Eğitim Sıkı Önlemlerle Başladı

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, Fırat Çakıroğlu'nun öldüğü olaylar nedeniyle, 3 günlük aradan sonra eğitim yeniden başladı. Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

İzmir'de, Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, iki küme içinde çıkan ve ideal Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldüğü vakalar nedeniyle, 3 gündelik aradan sonra eğitim tekrar başladı. Kimlik kartı olmayan şahısların alınmadığı kampus girişinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Aramalarda öğrencilerin üstündeki biber gazları, tırnak makasları dahi toplandı.

ÜLKÜCÜ GENÇ ÇAKIROĞLU HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon derslerimizi saha iki ayrıcalıklı gruptaki öğrenciler içinde bir süredir süren sözlü tartışmalar, geçen cuma günü Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavgaya dönüştü. Kavgada, ideal Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu bulunan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü derslik öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı dizi karşı gruptaki N.S. ve gene her iki gruptan 6 talebe daha yaralandı. Bacağına isabet eden bıçak darbesiyle aort damarı kesildiği için hayatını kaybeden Çakıroğlu, toprağa verildi. Bu arada vakalara karıştıkları gerekçesiyle adliyeye gönderilen öğrencilerden N.S. tutuklandı. Diğer 6 talebe ise, denetimli serbestlik yasası kapsamında özgür bırakıldı.

EĞİTİM ÜÇ GÜNLÜK ARANIN ARDINDAN TEKRAR BAŞLADI

Ege Üniversitesi senatosu da, gerilimin büyümemesi için, geçen pazartesi günüden itibaren eğitime 3 gün fasıla verdi. Bu aranın bitmesiyle eğitime bugün tekrar başladı. Tarafların sağduyu çağrılarıyla eğitim, sakin başladı. Kavgaya karışan grupların, okula gelmedikleri öğrenildi. Eğitimin başlamasıyla hem polis, hem de üniversitenin hususi güvenlik görevlileri, kampus girişlerinde yoğun önlemler aldı. hususi güvenlik elemanları, içeriye yalnızca talebe kimliği ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde randevu kâğıdını gösterenleri aldı. Öğrencilerin de, çantaları ve üzerleri didik didik arandı. Tırnak makası ve biber gazı da dahil tehlikeli görülen bütün malzemelere el konuldu.

ÇEVİK KUVVET HAZIR BEKLETİLDİ

Bu arada, kimi ailelerin de çocuklarını hususi araçlarıyla okullarına getirdikleri gözlendi. Ege Üniversitesi tanıtım kartı bulunmayan vasıtaların ise, ruhsatları alındıktan sonra içeriye girmelerine izin verildi. hususi güvenlik görevlilerinin yanı sıra, okulun belirli bölümlerinde, çevik kuvvet, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı olanların yanı dizi takviye gönderilen polisler de hazır bekletildi.

ÖĞRENCİLER SÜREKLİLİK İSTEDİ

Bu arada üzerleri arandıktan sonra okullarına gidebilen öğrenciler ise, umumi şekilde önlemleri mübalağalı olsa da yerinde buldularını söyledi. Öğrencilerden Burak İpek, 'Bu gerginlikler bir süreden bu yana devam ediyordu. Önlemler daha öncelikle alınabilirdi. Ama alınmadı. En azından bundan sonra alınsın. Bunlar geçici lakin devamlı ve tertipli bir kontrol iyi olur' dedi. Halil Engin de, 'Kampüsümüzde zaten güvenlik zaafiyeti mevcut gibiydi. Şimdi bu alınanlar da abartılı. Belli bir düzende devam etmesi, bizlerin güvenlikleri için de iyi olur kanaatindeyim' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır