E Vitamini nelerde var, nasıl takviye edilebilir?

E vitamini, vücut için son derece önemli vitaminlerden biridir. E vitamini eksikliği nedeni ile vücut birçok hastalığa karşı korunmasız kalabilir.

E vitamini, vücut için son derece önemli vitaminlerden biridir. E vitamini eksikliği nedeni ile vücut birçok hastalığa karşı korunmasız kalabilir. Örneğin, kalp ve damar hastalıkları, hafıza ile ilgili hastalıklar, bazı kanser türlerinde E vitamini eksikliği tetikleyici olarak rol oynayabilmektedir. Vücudun E vitamini eksikliği yaşaması oldukça düşük ihtimaldedir. Çünkü gün içinde tüketilen gıdalar ile Vücudun E vitamini ihtiyacı tam olarak giderilebilmektedir. Fakat bazı hastalıklar nedeni ile kullanılan ilaçlar, gıdalar sayesinde vücuda alınan vitaminlerin vücut tarafından emilimini engelleyen sindirim ile alakalı sorunlar karşısında E vitamini eksikliği yaşanabilir. Vücut için çok değerli bir vitamin olan E vitamini Peki, nelerde bulunur?

Sarımsak: Gün içinde tüketilecek 3 - 4 diş sarımsak E vitamini ihtiyacının neredeyse %4'ünü karşılamaktadır.

Badem Yağı:1 çorba kaşığı badem yağı günlük E vitamini ihtiyacının neredeyse %25'ini karşılayabilmektedir.

Kuşkonmaz: Kuşkonmaz E vitamini yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

Ay çekirdeği: Ay çekirdeği kalori yönünden yüksek olsa da ufak bir kase ay çekirdeği günlük E vitamini ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayabilmektedir.

Ispanak: Ispanak fosfor, demir yönünden oldukça yararlı bir bitkidir. Ayrıca ıspanak E vitamini yönünden de çok iyi bir kaynaktır. Haşlama yöntemi ile tüketilecek ıspanak E vitamini yönünden zengin içeriğe sahiptir.

Badem: 1 ufak kase badem günlük E vitamini ihtiyacının %35'ini karşılamaktadır.

Toz Acı Biber: Özellikle yemeklerde kullanılan toz acı biber ile E vitamini ihtiyacı büyük oranda karşılanabilir. Gün içinde bir çay kaşığı toz biber neredeyse vücudun %4 E vitamini ihtiyacını karşılamaktadır.

Karalahana: Yine çiğ olarak tüketilen karalahana E vitamini yönünden iyi bir kaynaktır.

Pazı: Haşlanmış pazı E vitamini yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.

Fındık Yağı: Günlük 1 çorba kaşığı fındık yağı tüketmek Vücudun ihtiyacı olan E vitamini gereksiniminin %30'unu karşılayabilmektedir.

Ayrıca E vitamini yönünden, yumurta sarısı, Kuru kayısı, bürüksel lahanası, zeytinyağı, toz zencefil, köri, havuç, dolmalık biber, domates ve yulaf yağı oldukça zengin gıdalardır.

Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı Lüks düşkünü vekillere sert çıktı 8 yıl aradan sonra bir ilk Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da TBMM Başkanından partiler "Yeni Anayasa" ziyareti Enerji şirketlerinden motorin ve benzine gizli zam