Dünya üzerindeki en düşük sıcaklık -91 derece

Amerika'nın Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi araştırmacıları, Antarktika'da bulunan Dome Fuji Dağı'nın zirvesinde Dünya'nın en düşük sıcaklığını belirledi.

Amerika'nın Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi araştırmacıları, Antarktika'da bulunan Dome Fuji Dağı'nın zirvesinde Dünya'nın en düşük sıcaklığını belirledi. Hava sıcaklığının - 91 derece olarak ölçüldüğü bu yer, dünyanın en soğuk bölgesi ilan edildi.

Amerikalı araştırmacılar, uydu aracılığı ile 3 bin 800 metre yüksekliğindeki rakımda sıcaklığın -91 dereceye düştüğünü ölçtü. Bu şartlarda, bir dakika içerisinde insanın gözleri, burnu ve akciğerinin donacağı kaydedildi.

Aynı buz adasındaki Rus istasyonu daha önce en düşük sıcaklığı - 89,2 derece olarak belirlemişti.

Araştırmacılar, dünyada hayatın devam ettiği en soğuk yerleşim yeri olarak Rusya'da bulunan Oymyakon köyünü gösteriyor. 500 kişinin yaşadığı köyde Ocak ayı boyunca sıcaklık -50 derece civarında seyrederken en düşük hava sıcaklığının - 71,2 olarak ölçüldüğü de ifade edildi.
CİHAN

Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü