DSP'li Gündoğdu: Hizmet Hareketi'ne yönelik gönül kırıcı sözleri kınıyoruz

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne yönelik gönül kırıcı sözleri kınadıklarını söyledi.

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne yönelik gönül kırıcı sözleri kınadıklarını söyledi.

Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi köylerinde seçim çalışmasını sürdürüyor. 34 gün sonra yapılacak olan mahalli seçimlerin Türkiye'nin 'hukukun üstünlüğünü' belirleyecek kader seçimi olacağını belirten Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde Hizmet Hareketi'ni seçim malzemesi yapmasını siyasi etik olarak yanlış ve yaralayacı bulduklarını kaydetti.

Gündoğdu, Türkçe Olimpiyatları'nda dünyanın dört bir yanında okuyan ve Türkçe şarkılar söyleyen öğrenci ve yetiştiren öğretmenleri yerlere ve göğlere sığdıramayarak alkışlayanların bugün 'örgüt, paralel devlet, in, haşhaşi, paralel yapı, yalancı peygamber ve alim müsveddesi' demesinin siyasette ikiyüzlülüğünün göstermesi olduğunu söyledi.

İktidarın paralel yapı söylemlerinin siyasette kabak tadı verdiğini belirten Gündoğdu, bu tür karalama, aşağılayıcı ve itibarsızlaştırma söylemlerinin politika yapmada ömrünü tamamladığını kaydetti.

Kendisinin iyi derece Almanca ve İngilizce bildiğini ve Avrupalı meslektaşlarıyla görüşmelerinde Türkiye'de 17 Aralık sonrası yaşanan antidemokratik olayları anlatmada zorluk çektiğini anlatan Gündoğdu, "Hiç bir somut bilgi ve belde olmadan hiç kimse masum insanları çete, örgüt, paralel yapı ve haşhaşi diyerek karalama yapamaz. Bütün bu olaylar 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu örtbas etmeye ve dikkatleri başka yöne çekmeye yönelik söylemler. İktidar 'vurun abalıya' diyerek çirkin söylemlerle Hizmet Hareketi'ni ötekileştirme ve itibarsızlaştırmak istiyor. Dünyanın bir çok ülkesinde kürsüsü bulunan bir din adamına ağıza alınmayacak hakaret ediliyor. Bunlar toplumu ötekileştirmeye ve ayrıştırmaya yönelik söylemler anayasal suçtur. İktidar, yerel seçimler öncesi bu dili bilinçli tercih etti. Rüşvet ve yolsuzluk olayını paralel yapı masallarıyla örtmeye çalışıyor. 30 Mart mahalli seçimler sonrası paralel yapı masalları sona erecektir. Hizmet Hareketi'ne yönelik her türlü kırıcı ve ağza alınmayan sözü kınıyoruz. Anadolu insanı Hizmet Hareketi insanlarını çok iyi tanıyor. Altın her zaman her yerde altındır. Değerinden bir şey kaybetmez. Kötü söz sahibine aittir. " diye konuştu.

"KAŞ KINIK'A HAVALİMANI YAPIMINI DESTEKLİYORUZ"

Geçmiş dönemde Kaş'ın Kınık beldesine merhum ulaştırma bakanı Cengiz Tuncer'in stol tipi hava limanı projesini desteklediklerini belirten Gündoğdu, Antalya Gazipaşa ile Kaş'ın Kınık beldesi kıyı uzunluğunun 641 kilometre olduğunu ve halihazırda Kuveyt devletinden büyük olduğunu söyledi.

Antalya'ya havalimanı ile gelen bir turistin Kaş'a araçla ulaşımının 4, otobüsle 5 saat sürdüğünü belirten Gündoğdu, Gazipaşa'da olduğu gibi Kaş Kınık'a stol tipi hava limanı yapılmasını desteklediklerini kaydetti.

Antalya'nın UNESCO koruması altındaki tek antik kentin Kınık'ta bulunan ve Likya Birliği'nin başkenti olan Xanthos olduğunu hatırlatan Gündoğdu, bölgede kültür, tarih ve arkeoloji turizminin canlanması için hava limanının şart olduğunu kaydetti. Gündoğdu, "Merhum bakan Cengiz Tuncer'in 25 yıl önce Kaş Kınık'a hava limanı yapımı projesi vardı. Bazı nedenlerden ötürü iptal edildi. Projenin yeniden hayata geçirilerek Kınık'a hava limanı yapılmasını istiyoruz." dedi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti