Dört ülke Nevruz Bayramı'nda buluştu

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, Iğdır'da Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan gelen vatandaşlarla kutlandı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki meydanda düzenlenen tebrik renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalar için meydanda kıl çadırlar kuruldu. Burada yöresel yemekler hazırlanarak vatandaşlara ikram edildi. Daha sonra yüzlerce yıllık geçmişe sahip "köse köse" oyunu oynandı.

Iğdır Valisi Davut Haner, tebrik sahasını gezerek vatandaşlarla bayramlaştı. Meydanda yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlayan Haner, misafirlerle yumurta tokuşturduktan sonra örste demir dövdü.

Program kapsamında Iğdır'a gelen Azerbaycan, Gürcistan ve İranlı kamu oyunları ekipleri de gösterilerini sundu. Etkinliğe gelenlar, nevruz ateşinin çevresinde halay çekerek baharı karşıladı.

Bayram programını düzenleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, AA muhabirine yaptığı izahatda nevruzun bulundukları coğrafya açısından iri ciddiyete sahip olduğunu anlattı.

Engindeniz, bölge ülkelerinin nevruzu bayram havasında geçirdiğine işaret ederek, "Bugün, baharın gelişi ve doğanın canlandığı gündür. Nevruz, bereketin, bolluğun, barışın ve hoşgörünün simgesidir. Nevruz, coğrafyamızda fazla aşırı iri ciddiyete sahiptir. Binlerce yıldır kutlanan bir bayramdır. Ülkemizde de uzun yıllardır bayram statüsünde kutlanıyor" dedi.

Bu sebeple komşu devletleri Iğdır'daki kutlamalara çağrı ettiklerini vurgulayan Engindeniz, "Nevruz, kışın bitişini ve baharın başlangıcıdır. Iğdır'daki etnik kültürler de nevruza iri ciddiyet verdiği için bu organizasyonu düzenledik. Bugün burada 4 ülke bir bayramda buluştu. Türkiye, Azerbaycan, İran ve Gürcistan, Iğdır'da nevruz kutlamalarında buluşmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerine kadar sürecek bulunan kutlamalar kapsamında mahalli sanatçılar da konser verecek.

Kaynak: HABER7.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında