Dolandırıcı ummadığı tepkiyi alınca telefonu kapattı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kendisinin asayiş amiri başkomser olduğunu söyleyen bir kişi uzman doktoru telefonla arayarak; “Sizin adınıza bir sürü sahte hesap var, sizi bu sıkıntıdan kurtarmak için arıyoruz” dedi.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kendisinin asayiş amiri başkomser olduğunu söyleyen bir kişi uzman doktoru telefonla arayarak; “Sizin adınıza bir sürü sahte hesap var, sizi bu sıkıntıdan kurtarmak için arıyoruz” dedi. Doktor arayanın dolandırıcı olduğunu anlayınca, "Resmi evrakın nerede? Emniyet bize yakın. Dolandırıcısın." karşılığı verdi. Sözde başkomser ummadığı tepki üzerine hemen telefonu kapattı.

Özel bir tıp merkezinde çalışan Ortopedi Uzmanı Doktor Aydoğan Erdoğan’ı öğleden sonra bilmediği bir telefon numarasından cep telefonunu arayan ve kendisinin asayiş amiri başkomser olduğunu söyleyen şahıs ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Doktor Erdoğan başından geçen olayı şöyle aktardı:

“Poliklinikteydim. Beni 05388809558 numaralı hattan aradılar. Arayan kişi bana Asayiş Şube Başkomiseriyim. İsmim Mustafa Kılıç dedi. Bende buyurun başkomiserim dedim. Doktor bey sizin isminize ve TC kimlik numaranıza kayıtlı Türkceel ve Vodafondan 12 ayrı hat açılmış. Ayrıca iki bankadan sahte hesaplar açılarak yasadışı yollarla para transferleri yapılıyor. Sizi bu dertten kurtaracağız. Bankaya gitmelisiniz. Benim söylediklerimi yapmalısınız dedi. O an aklıma emniyetin bilgilendirme mesajları geldi. Ve karşımdakini iyice dinledim. Sonra kendisine sen nasıl bir polissin. Resmi evrakın nerede? Emniyet bize yakın. Dolandırıcısınız siz. Sizi her yere duyuracağım. Bende polis çocuğuyum deyince hemen telefonu kapattı. Daha sonra telefon numarasının kime ait olduğunu öğrenmek isteyince karşıma “Dalya Cansel Ofel ismi çıktı. Araştırınca anladım ki bu isimle birçok kişi dolandırılmış. Şimdi herkese diyorum sizi polis, savcı diye arayarak paradan bahsedenlere asla itibar etmeyin. Bu yolla basından da duyuyoruz birçok meslektaşlarımızın paraları gitti” diye konuştu.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti