Dışişleri yetkilisi: Risk tehdidi altında bir büyükelçiliğimiz yok

Başta Suriye ve Irak olmak üzere Libya ve Somali gibi ülkelerde yaşanan gerginliğe rağmen Türkiye’nin bölgede büyükelçilik ya da başkonsolosluk tahliyesinde bulunmayacağı kaydedildi. Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, şu...

Başta Suriye ve Irak olmak üzere Libya ve Somali gibi ülkelerde yaşanan gerginliğe rağmen Türkiye’nin bölgede büyükelçilik ya da başkonsolosluk tahliyesinde bulunmayacağı kaydedildi. Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, şu anda tahliyeyi gerektirecek herhangi bir dış temsilciliğin olmadığını vurguladı.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Dışişleri’nden üst düzey bir yetkili Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Somali’de, Yemen’de yaşanan sorunlara dikkat çektikten sonra “Şu an itibari ile endişe içerisinde olduğumuz risk tehdidi yüksek olduğu bir başka temsilciğimiz yok” diye konuştu. Türkiye olarak teyakkuzda olduklarının altı çizildi.

Musul ve Telafir’in tamamının IŞİD’in elinde olduğunu kaydeden yetkili, Irak’ta yapılan seçimlerin ardından hükümet kurma çalışmaların devam ettiğini anlattı. Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye getirilen TIR şoförlerinin ülkeye dönmesinde herhangi bir pazarlığın gerçekleşmediğini ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik olarak herhangi bir ödemenin yapılmadığının altını çizen Dışişleri yetkilisi, “Başkonsolosluk personelimiz hala IŞİD’in elinde. Onunla ilgili maalesef olumlu bir gelişme olmadı bugüne kadar.” değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri yetkilisi, basında çıkan Musul’daki başkonsolosluğunda kadrosuz işçi çalıştırıldığı iddialarına da değinerek yurt dışındaki temsilciliklerde kadrolu çalışanların yanı sıra sözleşmeli personelden de hizmet alımı yaptıklarından söz etti.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında