Direksiyonda oyun oynayan sorumsuz şoförün cezası

Esenler'de seyir halinde telefonuyla oyun oynarken görüntülenen Halk Otobüsü şoförünün sertifikası iptal edildi, otobüs de seferden çekildi.

Yolcular sebebi ile çekilen görüntülerin medyada ve sosyal medyada yer almasının arkasından harekete geçen İETT, skandal görüntüleri ihbar kabul ederek tetkik başlattı. İnceleme sonunda yolcuların, yayaların ve seyir halindeki sürücülerin can güvenliğini tehlikeye attığı belirlenen hususi Halk Otobüsü şoförünün sertifikası iptal edildi. hususi Halk Otobüsleri üstünde kontrol yetkisi olan İETT, olayın meydana geldiği hususi Halk Otobüsü’nün seferlerini de iptal etti. Otobüs seferden çekildi.

Esenler’de kaydedildiği belirtilen görüntülerde,  Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi -Esenler Metro içerisinde sefer oluşturan HT1 sefer sayılı hususi kamu otobüsünün sürücüsünün, seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynadığı görülüyordu. Yoğun trafiğe aldırış etmeden oyun oynayan şoförün, süre vakit duraktan yolcu alıp indirdiği, tehlikeli olmasına karşın oyuna kaldığı yerden devam ettiği gözlemlenmişti.

VATANDAŞ GAZETECİLİĞİ

Mobil iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla müşterek yurttaş gazeteciliğinin de geliştiğini belirten İETT yetkilileri, mesul bir yurttaş sebebi ile çekilen görüntüler sayesinde, sorumsuz davranışlar sergileyen hususi Halk Otobüsü şoförünün bir kazaya saha vermeden belirleme edilerek görevinden uzaklaştırılabildiğini söyledi.

İETT’nin kurduğu zinde medya takip sistemleriyle binlerce yazılı, görüntülü, sesli medya organlarını ve milyonlarca takipçisi olan sosyal medyayı anlık takip ettiğini belirten yetkililer, yolcuların  yazıp çizdiği herşeyi gördüklerini ve anında müdahale ettiklerini kaydetti. Milyonlarca yolcuyu ulaşımın gönüllü müfettişleri bunun şeklinde gördüklerini belirten İETT yetkilileri, duyarlılıklarından ötürü vatandaşlara teşekkür etti. 

Kaynak: HABER7.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti