Denizlerin Kızı filmi gerçek mi?

Denizlerin Kızı filmi bu aralar Netflix'te en çok izlenen yapımlar arasında yer alırken, "gerçek mi" sorusu da yine en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Peki, film gerçek bir hikayeden mi alındı yoksa tamamen hayal ürünü mü?

Denizlerin Kızı filmi gerçek mi yoksa hayali bir hikayeden mi uyarlandı soruları bu aralar merakla soruluyor. "Denizlerin Kızı" yani True Spirit isimli yabancı sinema filmi bu aralar Netflix'te en çok izlenenler arasında yer alıyor. Filmi izleyenler gerçek bir hayattan mı yoksa tamamen hayal ürünü bir hikaye mi olduğunu merak ediyor. Peki, "Denizlerin Kızı" filmi gerçek mi?

DENİZLERİN KIZI FİLMİ GERÇEK Mİ?

Netflix'te bu aralar en çok izlenen filmler arasında "Denizlerin Kızı" isimli yabancı sinema filmi bulunuyor. Başrol Teagan Croft, Anna Paquin, Cliff Curtis ve Todd Lasance'ın oynadığı film bu aralar yoğun ilgiyle takip ediliyor.

Denizlerin Kızı filmi gerçek mi?

Filmde Jessica Watson isimli denizlerin kızını Teagan Croft canlandırıyor. Anna Paquin ise annesi Julie Watson'ı oynuyor.

Filmde çocukluğundan itibaren disleksi hastası olan Jessica, en büyük hayali olan dünyayı tek başına turlama fikrini ailesine açar. Ailesi de onun bu fikrine saygıyla yaklaşır. Jessica, sadece hayal kurmakla kalmaz. Kurduğu hayal için neler yapması gerektiğini de çok iyi bilen zeki bir kızdır.

Denizlerin Kızı filmi gerçek mi?

Denizleri aşarak dünyayı turlamak isteyen en genç denizci olmak isteyen Jessica, kendisine denizcilik eğitimi verecek olan Ben Bryant ile tanıştıktan sonra hayali için en büyük adımı atmış olur. Küçük engellere takılsa da Jessica sonunda yola koyularak hayallerinin peşinden gider.

Filmi izleyen birçok kişi hikayenin gerçek olup olmadığını merak ediyor.

"Denizlerin Kızı" filmi gerçek bir hikayeden oluşuyor.

Filmin gerçek kahramanı ise aynen filmde olduğu gibi Jessica Watson isimli Avustralyalı bir gençtir.

2010 yılında denizlere açılan Watson, dünyayı tek başına turlayan en genç kız olmuştu. Bütün dünya bu ilginç denizcilik hikayesini yakından takip etmişti.

Jessica Watson, denizleri tek başına aşarken gerçekten de yaşadıklarını internette açtığı bloğunda yayınlıyordu. Görüntülerini ve yazılarını gerçek zamanlı bir şekilde yayınlayan Watson, bu yolla gerçek takipçiler de elde etmişti.

Watson, hırçın denizlerle mücadele ettiği günlerde yazdığı günlükleri de yayınlıyordu.

JESSICA WATSON KİMDİR?

Jessica Watson 18 Mayıs 1993 tarihinde Avustralya'nın Queensland eyaletine bağlı Gold Coast şehrinde dünyaya geldi.

Aslen Yeni Zelandalı olan Watson, tek başına dünya turundan sonra Avustralya Devlet Nişanı ödülüyle ödüllendirildi.

Denizlerin Kızı filmi gerçek mi?

Watson, 18 Ekim 2009 tarihinde Sidney'den yola çıkarak dünya turuna başladı. Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu'ndan geçerek 15 Mayıs 2010 tarihinde eve ulaştı.

Watson'un dünya turu tam bir devrialem olarak kabul edilmedi.

Nedeni ise Dünya Yelken Hız Rekoru Konseyi'nin 40 bin kilometre sınırını aşamamış olmasıydı.

Ancak Watson, yine de birçok ödüle layık görüldü.

Watson'un dünya üzerinde katettiği yolun rotası

Watson'ın denizcilik merakı ailesinden gelmektedir. Zira ailesi, 5 yıl boyunca 16 metrelik bir teknenin içerisinde denizde yaşamış. Bu nedenle çocuklar denizde büyümüş sayılıyor. Watson, annesi tarafından ona okunan dünyanın en genç denizcilerinden Jesse Martin'in hikayesinden esinlenmişti.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında