Davutoğlu'ndan Arınç-Gökçek Kavgasına İlk Yorum

Başbakan Davutoğlu, Melih Gökçek ve Bülent Arınç arasında yaşanan sözlü tyükselişmayla ilgili 'Sayın Arınç'la konuşup uyardım, bugün de Sayın Gökçek'le görüşeceğim' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da gündeme dair izahatlarda bulundu. Davutoğlu, Arınç ve Gökçek arasındaki gerginlikle ilgili de konuştu. Başbakan, 'Her iki izahatda yanlıştır parti disiplin kurallarını işleteceğiz gerekeni yapacağız' dedi.

Davutoğlu'nun izahatlarından satırbaşları;

'AK Parti kuralları dikkat çekici son derece sağlam kurallar ve kurullar zeminine oturmuş bir partidir. Farklı kanaati bulunan tüm arkadaşlar bu zeminlerde görüşlerini dile getirebilirler. Bu anlayış dışında güçlü bir parti disiplini de vardır. Hiçbir sürede bu disiplinden feragat edilmemiştir.

Dünkü her iki izahatdada, hem partimizin kuralları vedisiplini açısından yanlıştır. Dün sayın arınç ile izahat sonrası bir araya geldik, kendisiyle konuştuk. Bugün de gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum bulunacağım.

Seçimlere giderken, partimizin itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun lüzumlu disiplin işlemlerini yaptıracağız. Kimsenin ayrımcılığı yoktur. Bu manada partimizin ve yarından itibaren umumi merkezdeki namzet adayları çalışmalarını sürdüreceğim. Bu çerçevede umumi başkan yardımcıları ve MYK ile görüşürüz. Yürütülecek her çeşitli polemik lüzumlu işlemlere doğal tutulacaktır.'

Kaynak: HABERLER.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında