Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gemi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'da vurulan Türk gemisiyle ilgili soru üzerine "Şiddetli bir şekilde bunları kınadık, kınıyoruz. Bayrağımız olması durumunda daha farklı olurdu. Bu işin takipçisiyiz" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Libya'da vurulan Türk gemisiyle ilgili soru üzerine "Şiddetli bir şekilde bunları kınadık, kınıyoruz. Bayrağımız olması durumunda daha farklı olurdu. Bu işin takipçisiyiz" dedi.
Gabon Cumhurbaşkanı'yla Başbaşa Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba'yı törenle karşıladı. Resmi karşılama töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ali Bongo Ondimba başbaşa görüştü.
Görüşmenin ardından Erdoğan ile Ondimba ortak basın toplantısı düzenledi.
"Bayrağımız olsaydı durum daha farklı olurdu"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya açıklarında "TUNA-1" isimli kuru yük gemisine düzenlenen saldırıyla ilgili soru üzerine "Alınan bir ihbar neticesinde bir gemi vurulmaz. Şiddetli bir şekilde bunları kınadık, kınıyoruz. Bayrağımız olması durumunda daha farklı olurdu. Ne olursa olsun bunların yapması gereken; sahil güvenlik botlarıyla gemiyi durdururlar, konteynırlar açılır, içinde silah var mı görülür. Bunlar daha devlet olamamışlar. Sorumluların derhal Libya yetkileri tarafından bulunması lazım. Çok başlılık olan Libya'da şu anda sıkıntı yaşanıyor" ifadelerini kullandı.
"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında