Cumhurbaşkanı düzeyinde 22 yıl aradan sonra ilk ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 22 yılın ardından gerçekleştirilen ziyarette Fransa ile Türkiye arasında çok sayıda işbirliği anlaşmasına imza atılacak.

İki günlük ziyaret kapsamında öğlen saatlerinde Esenboğa Havalimanı’na inen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü’ne çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanan Hollande, sonrasında iki devlet başkanı başbaşa görüşmeye geçti. Heyetler arası görüşmelerden sonra Fransa ve Türkiye arasında çok sayıda işbirliği anlaşmalarının imzalanması bekleniyor. Gül ve Hollande’ın ortak basın toplantısının akabinde ise Fransa Cumhurbaşkanı onuruna akşam saatlerinde Çankaya Köşkü’nde resmi akşam yemeği verilecek. Hollande, yemekten önce Başbakan Erdoğan ile görüşecek. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, yarın da İstanbul’da iş dünyası ile bir araya gelecek.

22 YILIN ARDINDAN CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET
Türkiye’ye ikili ziyaret kapsamında en son gelen Fransa Cumhurbaşkanı, Sosyalist François Mitterand oldu. Mitterand, 13 Nisan 1992’de 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın konuğu olarak Türkiye’ye iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Fransa Cumhurbaşkanları Jacques Chirac ve Nicolas Sarkozy’nin 2004 ve 2011 yılında NATO ve G-20 dönem başkanı sıfatıyla Türkiye’ye gelmesi sayılmazsa, Hollande’ın gerçekleştirdiği bu ziyaret, 22 yılın ardından Fransa’dan Türkiye’ye yapılan ilk resmi ziyaret oldu.


CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında