Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda tarihleri belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçimine ilişkin adayların radyo ve televizyonda yapacakları propagandaların 3-9 Ağustos tarihleri arasında yapılmasına karar verdi. YSK, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçimine ilişkin adayların radyo ve televizyonda yapacakları propagandaların 3-9 Ağustos tarihleri arasında yapılmasına karar verdi.

YSK, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde adayların radyo ve televizyonda yapacakları konuşma veya görüntülü propagandaların 3 Ağustos 2014 Pazar günü ile 9 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 18.00’a kadar yapılmasına ve uygulanmasına karar verdi. YSK ayrıca, cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda konuşma ya da görüntülü propaganda yapma isteklerini en geç 21 Temmuz 2014 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı adaylarının yayın zaman ve sıralarının 24 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 15.00’da YSK’da ad çekme ile belirlenmesine karar veren YSK, propaganda konuşma ve görüntülerinde suç teşkil eden bir husus bulunduğu takdirde Yüksek Seçim Kurulu’nca bunların yayınına izin verilmeyeceğine, 55. madde uyarınca kurulca görevlendirilecek üyeler ve TRT'de görevli personel tarafından radyo ve televizyon konuşmalarının tespit edilmesine ve Yüksek Seçim Kurulu adına bu görevi yürütecek üyelerin uyarılarına uyulması gerektiğine karar verdi.

Propaganda konuşmaları ve görüntülü propaganda ile ilgili uygulamaya ilişkin ilkelerin, adaylarının istekleri ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun olanakları göz önünde tutulmak üzere ad çekmeden sonra belirlenmesi gerektiğini belirten YSK, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde, adayların radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının ve görüntülü propagandaların gün ve yayın saatlerine ilişkin usul ve esasların daha sonra belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır