Costa Venezia kimin, sahibi kim, hangi ülkenin?

Costa Venezia kimin, sahibi kim, hangi ülkenin gemisi soruları dünyanın en büyük kruvaziyer gemisini görenler tarafından merakla soruluyor. Söz konusu gemi şu anda İstanbul'da demirlemiş durumda.

Costa Venezia kimin, Costa Veniza'nın sahibi kim, bu devasa gemi hangi ülkenin gemisi soruları dünyanın en büyük kruvaziyer gemisini görenler tarafından merakla soruluyor. Söz konusu gemi şu anda İstanbul'da demirlemiş durumda.

Türkiye'nin turizm alanında son yıllarda iddialı olduğu kruvaziyer turizmi giderek gelişiyor. Başta İstanbul olmak üzere sahil kentlerinde Cruise gemileri için hazırlanan limanlar ilgi görmeye devam ediyor. 

Özellikle yaz aylarında dünyanın en büyük seyahat gemileri bu limanlara yanaşarak bir anda binlerce turisti şehre kazandırıyor.

İstanbul'a en son yanaşan gemi ise Costa Venezia isimli dünyanın en büyük yolcu kapasiteli gemisi yanaştı. Peki, Costa Venezia kimin, Costa Veniza'nın sahibi kim?

Costa Venezia kimin, Costa Veniza'nın sahibi kim,

Tarihte limanlarımıza yanaşan en büyük kruvaziyer gemisi olan Costa Venezia 5260 yolcu kapasitesi, 64 metre yüksekliği ve 323 metre boyuyla dikkat çekiyor.

27 Nisan günü Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelerek 2 Mayıs akşamına doğru İzmir’e gitmek üzere İstanbul’dan ayrılacak, merkezi Florida’da bulunan uluslararası bir yolcu gemi şirketi olan Carnival Cruise Line’a ait Costa Venezia, bu sefer ile ilk defa suya iniyor ve ilk durağı olan Galataport İstanbul’a yıl sonuna kadar birçok sefer daha gerçekleştirmesi bekleniyor.

Costa Venezia kimin, Costa Veniza'nın sahibi kim,

Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, Costa Venezia gemisinin Galataport İstanbul’dan başlayacak ilk seferi hakkında şunları söyledi: “Galataport İstanbul olarak beş yıllık bir aradan sonra 2021 Ekim ayından bu yana yolcu gemilerini ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Costa Venezia beş bin iki yüz altmış yolcu kapasitesi ve büyüklüğü ile kruvaziyer gemileri arasında çok önemli bir yere sahip. 323 metre uzunluğu ile neredeyse Eyfel Kulesi’ne eşdeğer.

Tarihte limanlarımıza yanaşan en büyük gemi olmasının yanı sıra ilk seferine de buradan başlayacak olması bizler için gurur kaynağı. Bu hem İstanbul’un tanıtımına hem de ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Uluslararası ve ulusal tüm düzenlemeleri yerine getirdiğimiz, dünyada ilk kez uygulanan özel kapak sistemine bağlı yer altı terminalimiz halihazırda kruvaziyer şirketlerinin ve tüm sektörün merceği altında.

Galataport İstanbul olarak 3 yıl aradan sonra katıldığımız sektörün en büyük fuarı Seatrade Cruise Global’de gördüğümüz ilgi de bunu destekler nitelikte. 2022 yılı sonuna kadar yaklaşık 250 gemiyi ve 750 bin yolcuyu ağırlamayı hedefliyoruz, Türkiye’nin ve bölgenin turizmine katkı sağlamaya devam edeceğiz."

Costa Venezia kimin, Costa Veniza'nın sahibi kim,

İtalya'nın Napoli şehrinden yola çıkan 8 bin yolcu kapasiteli “Costa Venezia” kruvaziyer gemisi Galataport'a demirledi. 363 uzunluğunda, 45 metre genişliğinde ve 22 kattan oluşan geminin her bir katı 4 futbol sahası büyüklüğünden oluşuyor. Yolcuları ile birlikte Akdeniz ülkelerini gezecek olan gemi son olarak seferini Türkiye'de sonlandıracak. Gemi 5 kıtadan yolcuları ile 3 Mayıs’ta İstanbul’dan ilk seferini başlatacak.

Türkiye'nin kruvaziyer turizm açısından ilk seferi olduğunu ifade eden Costa Grup ortağı AY Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ay, “Türkiye’ye şimdiye kadar kalıcı kruvaziyer gemi gelmedi. İstanbul’a dünyanın 5 kıtasından misafirlerimizi getireceğiz. Sadece Türkiye değil, Akdeniz ülkelerini de ziyaret edecekler. Kruvaziyer işinin henüz alt yapısı hazır değil. İspanya 6,5 milyon kruvaziyer yolcusu taşıyor. İnşallah hükümetimiz ile birlikte kruvaziyer turizmini canlandıracağız. Bununla beraber ilk olarak 1 milyon yolcu kruvaziyer üzerinden bekliyoruz” dedi.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında