Çorum Samanyolu Koleji'nden matematik olimpiyatları başarısı

Çorum Özel Çorum Samanyolu Koleji Ortaokul öğrencileri, Amerika'nın Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası matematik olimpiyatlarında 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.

Çorum Özel Çorum Samanyolu Koleji Ortaokul öğrencileri, Amerika'nın Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası matematik olimpiyatlarında 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.

Yarışmanın Türkiye ayağı geçtiğimiz günlerde Ankara Turgut Özal Üniversitesi'nde yapıldı. Sekizinci sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada 25 soru soruldu ve 40 dakika sürenin verildiği sınavda Çorum Samanyolu Koleji'nden yarışmaya katılan 7 öğrenciden 4'ü dereceye girdi. Yarışma sonunda kolejden Yusuf Peker altın madalya, Melih Sabuncu gümüş, Taha Uçar ve Zeynep Serra Aykul bronz madalya kazandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çorum Samanyolu Koleji Müdürü Şeref Aydur, öğrencileri ve onları yetiştiren öğretmenleri tebrik etti. Çorum adına güzel bir başarıya imza attıklarını ifade eden Aydur ''Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her alanda, elde edilen her başarının arkasında mutlaka yoğun bir çalışma ve bir emek vardır. Mathematical Association of America(MAA) tarafından düzenlenen American Mathematics Competitions(AMC) yarışması her yıl düzenlenen ve bütün dünya ülkelerinden öğrencilerin katılabildiği bir yarışmadır. Okulumuzun matematik öğretmenleri tarafından bu yarışma için ilk önce okulumuzun tüm 8. sınıflar arası bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmada dereceye giren öğrencilerden oluşan olimpiyat takımına özel dersler verildi. Yarışma öncesi ikinci bir eleme daha yapıldı ve bu eleme sonunda yarışmaya katılacak öğrenciler belirlendi. Yarışmacı öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte Ankara'ya gönderildi ve bu başarılı sonuca ulaşıldı.'' dedi.

Bu yarışmaya 3 yıldır katıldıklarını dile getiren okul müdürü Şeref Aydur, her yıl başarı elde ettiklerini aktardı. ''Bu yılda da başarı geleneğimiz devam etti'' diyen Aydur sözlerini şöyle tamamladı: ''Böyle sevindirici bir sonuç elde ettiğimiz için mutluyum. Bu yıl ilkokul ve orta okul olarak Binevler'deki yeni eğitim kampüsümüze taşındık. Bu başarı yeni okulumuzun da ilk başarısıdır. Devamı gelecektir.'' CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında